Tijdens de opnames van de Terra Voice promotiefilm kon ik weer eens goed ervaren wat het met je doet als je bezig bent met de blik van een ander en bij jezelf blijven niet lukt.

Ik begon te zingen en zag een camera op me gericht staan. Ik voelde hoe ik als het ware uit mijn lichaam ging en met mijn aandacht buiten mezelf was. Meteen klonk en voelde de klank die ik vervolgens maakte uit contact. Niet meer een uitdrukking van wat in mij leeft, maar alert op een blik van verwachting.

Toen ik weer naar binnen keerde met mijn aandacht en naar mijn energielichaam in mijn lijf ging, voelde ik me weer bij mezelf terugkomen. Ik werd weer authentiek op het moment dat ik mezelf (het ego, onechte zelf) onbelangrijk maakte. Op dat moment kon via mij als instrument dat klinken en gezegd worden dat via mij wilde stromen.

Ik = bewustzijn, ben = manifestatie. Dus bewustzijn wat zichzelf vorm geeft – halleluja!

Wat een prachtig werk heb ik toch!

De stem laat zo direct horen wat werkelijk waar is, en waar is dat wat via het hart stroomt zonder censuur of voorwaarde.
De stem weerspiegelt alles wat niet vrij in mij en jou resoneert.
De stem heeft, als die onvoorwaardelijk mag stromen, een eigen intelligentie om precies datgeen in jou aan te raken en te bevrijden wat is geblokkeerd of onderdrukt door schaamte, afwijzing of traumatische ervaringen.

Je natuurlijke stem geeft je weer de ruimte om expressie te geven aan alles wat jij aan ervaringen hebt ingeslikt.
Daar waar jij ja zei, terwijl je eigenlijk nee voelde of andersom.

Bij jezelf blijven door stemexpressie

Door vrije stemexpressie geef je weer klank aan jezelf op een manier die recht doet aan je ware zelf en kun je bij jezelf blijven.
En zo was deze filmopname weer een aanraking in mijzelf om volledig mezelf te zijn zonder de goedkeuring van een ander!

Gelinde Hengst
Trainer & ontwikkelaar van de Terra Voice-methode
In vrijheid expressie geven aan wie jij bent!