Body Love, Liefde voor je lichaam; hoe vaak kijk jij op die manier naar je lijf? Kun jij goed luisteren naar je lichaam?
Je lichaam is de tempel, jouw voertuig waarmee je hier op aarde rondloopt. Het is elke dag weer dienstbaar aan jou om op de door jouzelf afgestemde manier door het leven te kunnen bewegen.

Hoe is jouw relatie met je lichaam?
Kan je er met liefde naar kijken of heb je er allemaal oordelen over?
Oordelen geven blokkades in je lichaam en het houdt de energie in je lichaam tegen.
Zullen we samen kijken of we eens liefdevoller met je lichaam om kunnen gaan?

Wat is een lichaam eigenlijk?

Het lichaam is een bundeling van energie. Elk orgaan maakt zijn eigen toon en samen is het lichaam een wonderlijk, uniek muziekstuk. Ons muziekstuk (lichaam) is altijd in beweging, want energie is een trilling en een trilling beweegt. Kan de trilling vrij bewegen en zijn eigen toon laten horen, dan merk je dit als een vrij en vitaal gevoel in je lichaam.

Al onze gedachten en gevoelens zijn ook energie die je uitzendt en die je lichaam vormgeven. Positieve gedachten over jezelf en je lichaam versterken je eigen toon, maar negativiteit onderdrukt en kan sommige tonen in je lichaam vals laten klinken waardoor je hele muziekstuk (lichaam) uit tune klinkt en voelt.

Het effect van oordelen

Op het moment dat je jezelf, je lichaam of de ander veroordeelt, heeft dit een effect op je lichaam.
Denk maar eens aan iets of iemand die je boos maakt!
Je voelt hier meteen een reactie van in je lichaam.

We kunnen hieruit dus concluderen dat oordelen, verwijten en zelf labelen een rechtstreekse invloed heeft op ons welbevinden en onze gezondheid. Waar het ongemak in ons lichaam zit, heeft te maken met het thema waar je jezelf nog onderdrukt of nog niet volledig in je eigen kracht durft te gaan staan.

Body love

Liefde voor je lichaam begint als je je eigen negatieve gedachten over jezelf of het leven gaat onderzoeken.
Waar mag jij jezelf nog meer ontvangen? Waar ligt nog een uitnodiging om beter te luisteren naar wat echt resoneert en goed voelt voor jou? Kan je met liefdevolle ogen naar je unieke lichaam kijken en alles wat daarbij hoort?

Ook als je pijn of een ziekte hebt, vraagt het een diepe compassie naar je eigen instrument om open en eerlijk te vragen naar wat je nu nodig hebt. Wat is de bijdrage aan jouw ontwikkeling die je lichaam via haar signalen aan jou teruggeeft? Ga je er afwijzend naar kijken en over praten, of kan je er liefdevol mee omgaan door te luisteren naar je lichaam?
Je lichaam is nooit tegen je, maar dienstbaar naar jou toe. Het ondersteunt jou in wat ze laat zien waar je nog vrijer jezelf mag gaan laten klinken.

Body love houdt in dat je zonder oordelen naar alles wat er plaatsvindt in je lichaam en het leven kan kijken. Liefdevol te luisteren naar je lichaam. Er is niks wat je fout doet! Er liggen alleen maar mogelijkheden en uitdagingen verborgen die hele precieze afstemming van je vragen. Antwoorden vind je niet in je hoofd, maar door met een open houding je behoefte te gaan volgen en stap voor stap keuzes te maken die je een goed gevoel naar jezelf en het leven geven.

Heb jij behoefte om met ‘meer’ liefde met jezelf en jouw leven om te gaan? Wil jij leren luisteren naar je lichaam?
Wil jij alles wat je belemmert om vrij jezelf te zijn en te laten klinken, opruimen en innemen?
Dan ben je welkom in mijn Terra Voice Praktijk of Opleiding.

Gelinde Hengst, persoonlijk coachtraject
Trainer & ontwikkelaar van de Terra Voice-methode
In vrijheid expressie geven aan wie jij bent!