Als kind voelde ik me altijd anders dan mijn leeftijdgenoten. Ik vond het lastig om aan te sluiten bij hun interesses, zeker toen ik de pubertijd in ging. Vanaf mijn 11e  ging ik al met mijn moeder mee naar lezingen elke maand over spirituele onderwerpen die zij als vrijwillige voor een stichting mee organiseerde. Hiernaast verslond ik boeken over het hiernamaals, spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling en de zin van het leven. En dit was nou niet echt waar mijn klasgenoten zich mee bezig hielden.

Ook nam ik door mijn helder-voelende gave, situaties of mensen anders waar, waar ik alleen met mijn moeder over kon praten. Maar door al die extra prikkels en informatie die tot mij kwam en ik echt niet allemaal al met mijn groeiende kinderbrein goed kon verwerken, kon ik nogal eens afstandelijk overkomen. Ik moest eerst even aan sfeertjes wennen. En dat werd door mijn omgeving niet echt gewaardeerd. Want een mens wordt vooral door de eerste impressie beoordeeld. Als je anders doet, bent of reageert, dan roept dat vaak weerstand op of voelde mensen zich zelfs bedreigt door mijn uitstraling omdat die zoals sommige volwassen teruggaven, ze het gevoel gaven dat ik dwars door hen heen keek.

Nu ik 50 ben, heb ik het nog steeds nodig om regelmatig even op mezelf te zijn om me op te laden en mezelf te voelen en te voeden. Wel heeft de pijn van me buitengesloten voelen een andere betekenis gekregen en heb ik het kunnen omzetten naar een talent, gave en goed gezelschap met mezelf zijn en daardoor met de ander.

Als jij je regelmatig buitengesloten voelt, niet begrepen of de aansluiting mist met anderen dan is deze blog zeker interessant voor jou om te lezen. Hoe kan jij je weer onderdeel van het geheel ervaren en je inclusief voelen en toch rechtdoen aan wie jij bent. Lees meer daarover in deze blog; je buitengesloten voelen.

Je buitengesloten voelen waarom?

De mens is van nature een kuddedier en vanuit ons overlevingsmechanisme vanuit de oertijd kon je overleven door in groepen te leven. Buitengesloten worden stond in die tijd gelijk aan doodgaan. Want je had geen bescherming meer van een gemeenschap om te overleven tegen aanvallen van wilde dieren of andere groepen/stammen.

Ook komt iedereen tot bloei door zich gelieft en omarmt te voelen zoals je bent.
Kinderen leren door de omgeving te kopiëren. Maar als de omgeving niet weerspiegelt zoals jij je van binnen voelt dan kan jij je ondanks dat je in een groep bent, je enorm eenzaam voelen.

Er zijn zoveel redenen waarom iemand zich buitengesloten kan voelen door zijn familie, leeftijd genoten, collega’s of gewoon in het algemeen in groepen. Bij mijzelf kwam het door mijn hsp, andere interesses en eigenlijk al verder zijn in mijn spirituele groei dan mijn omgeving. Maar ook door je geaardheid, andere kijk op de wereld, geloof of geen geloof, pittigere of zachtere karakter kan je buiten de boot vallen in groepen of je er gewoon niet thuis voelen.

Als je hoogbegaafd bent of hoog sensitief dan hou je vaak meer van dieptegang in contacten en gesprekken en vind je het lastiger om je met dingen bezig te houden waar je interesses niet liggen. Daardoor kan het ook lastig zijn gelijkgestemden te vinden en kan je je nogal eens verloren voelen in families, feestjes, werk of groepen, omdat je daar geen aansluiting vindt.

Wat kun je doen tegen je buitengesloten voelen

De eerste stap om het gevoel van je buitengesloten te voelen leren loslaten, is door jezelf te gaan omarmen zoals jij bent. Zolang je constant je ogen op de ander houdt en bezig bent hoe je zou dienen te zijn of je dient te gedragen, kan je nooit jezelf zijn. En wie sluit wie dan buiten? Precies JIJ JEZELF! Dus stop jezelf buiten te sluiten en ga zien dat jij je eigen unieke bijdrage hebt aan het geheel. 

Stap twee is dat je gaat accepteren dat jij mogelijk gewoon niet met iedereen door één deur kan. Niet omdat jij of de ander fout is maar omdat het bij jou gewoon wat preciezer komt met wie jij omgaat. Mag het o.k. zijn dat niet iedereen jou begrijpt of zich op zijn gemak voelt bij jou of zich tot jou aangetrokken voelt? Voel jij je tot iedereen aangetrokken? Nee hè, ik ook niet.

Als jij het probleem kan leren loslaten dat je in groepen hoort te passen dan is er geen probleem meer waar jij je druk over hoeft te maken. Er bestaat namelijk niet zoiets zoals het hoort te zijn. Jij bent precies zoals jij dient te zijn.

Stap drie Leer goed gezelschap worden met jezelf. Volg je innerlijke interesses. Ga dingen doen die jij ECHT leuk vindt en dan zul je meer mensen gaan aantrekken die aansluiten bij wie jij bent en jij je bij op je gemak voelt.

Stap vier wees je bewust dat jij mogelijk niet geschapen bent om ergens bij te horen. Blijkbaar is jouw blauwdruk (karakter) zo ontworpen om een nieuwe realiteit op aarde neer te kunnen gaan zetten.
Je hebt de mooie uitspraak; ‘waar je mee omgaat word je mee besmet’.
Dus om een veranderaar in de wereld te kunnen zijn, is het nodig buiten groepen te kunnen staan om zuiver te kunnen waarnemen wat wel en niet van binnenuit klopt. En wat mogelijk via jou op een vernieuwende manier voor het collectieve bewustzijn naar meer liefde in beweging wilt worden gezet.

Op zoek naar je innerlijke kracht

Op het moment dat jij jezelf hebt kunnen omarmen zoals je bent! En gaat begrijpen en voelen dat jij precies bent zoals jij dient te zijn dan gaat er een nieuwe deur van potentie voor jou open. Want zoals jij bent daar ligt jouw innerlijke kracht. De energie die zich door jou heen vorm wil geven. Ik geloof oprecht dat wij allemaal hier op aarde een bepaalde rol hebben te spelen en daar heb je nu eenmaal een bepaald karakter en talent voor nodig om die rol goed te kunnen spelen en uitvoeren. Dus hoe dichter jij leert bij jezelf te blijven en toelaat, (zo gaat het bij mij) hoe meer je ruimte geeft aan wat er WEL is. Dan kan jij de beste acteur worden in jouw leven!

Zelfcompassie en zelfliefde   

Je inclusief voelen in plaats van buitengesloten, begint dus wanneer jij jezelf gaat liefhebben zoals je bent en met zelfcompassie naar je persoonlijkheid gaat kijken.

Hoe meer jij die negatieve gedachten in je hoofd (geïnterpreteerd via de ander) over jezelf lief kan hebben en niet meer zo serieus gaat nemen, hoe meer positieve gedachten over jezelf, kunnen gaan ontstaan. En daar willen we naar toe. Hoe positiever jij wordt naar jezelf. Hoe meer jij gaat toestaan te mogen zijn zoals je bent. Hoe meer je dit uiteindelijk ook door je omgeving zult gaan aantrekken. Want als je volwassen bent, geeft je omgeving je alleen nog maar terug wat je over jezelf bent gaan geloven. Elk gevoel van afwijzing is dan een kans om jezelf te gaan helen van pijn die in jezelf zit.

Maar dit helingproces vraagt heel veel zelfliefde, zelfonderzoek naar waarheid van je gedachten en je brein leren gebruiken waarvoor het bestemd is om te creëren

Ik help jou graag als holistisch therapeut/coach multidisciplinair

Uit eigen ervaring maar ook door de vele cliënten die ik heb mogen ondersteunen als holistisch therapeut, weet ik dat als er te veel afwijzing in de kinderen jaren hebben plaatsgevonden, het best een proces is om alles alleen te processen en te helen.

In bepaalde pijn stukken ben je zo eenzaam geweest, sommige situaties zijn te heftig voor je geweest dat ze zelfs volledig naar je onderbewuste zijn verdrongen dat het lastig kan zijn dit alleen op te moeten lossen of zelfs te herkennen.

Ook als je een ouder had of partner die narcistisch was, kan je door alle verdraaiingen van de waarheid, inspelen op je schuldgevoel, en schamen en framen, behoorlijk je ware zelf zijn kwijtgeraakt. Dan is het haast een noodzaak om professionele hulp te ontvangen om je vrij te maken van onderdrukte emoties, trauma’s en negatieve overtuigingen en gewoontes die je zijn aangeleerd en aangepraat.

Via een Total Healing Traject word je begeleid op maat om je ware zelf weer te vinden.
We gaan je negatieve overtuigingen over jezelf herschrijven. We gaan trauma’s verwerken en helen en ik help je via een uniek totaal aanbod om je missie, talent en innerlijke kracht te hervinden, waardoor jij een unieke bijdrage in het leven kan zijn waarvoor je bestemd bent. Want een ding is zeker. JIJ DOET ER TOE. Alles klopt in je leven en heeft gemaakt dat je nu kan worden of zijn die je nu bent.

You are only one decision away from a totally different life

Zodra jij je hart durft te open voor ondersteuning in jouw persoonlijke groei, door iemand die het pad al kent de berg op, dan ga je op een dag dankbaar zijn voor alles wat op jouw levensweg is gekomen.

Een Total Healing Traject zal jou met haar veelzijdige aanpak met bakken aan ervaringen en kennis, thuisbrengen bij wie je ECHT bent en je een leven gaan geven van waaruit jij werkelijk bestemd bent.

Ben jij klaar voor dit transformeerde holistische coachingtraject op maat?
Wil jij je weer compleet, volwaardig en in je potentie kracht voelen staan?

Kijk dan eens voor meer informatie op mijn pagina: https://terravoice-totalhealing.nl/total-healing-trajecten/ En als het resoneert ben je welkom voor een gratis zoom kennismakinggesprek.

Liefdevolle hartgroet,

Gelinde Hengst
Terra Voice – Total Healing

Total Healing Traject
KernCreator Academie
Terra Voice-methode