‘Alles wat je achter ‘ik ben’ plaatst, is een interpretatie’, zeg ik met regelmaat in een therapiesessie. De mens is schepper van zijn eigen leven en van alles wat hij om zich heen ziet. Dit is een enorme verantwoordelijkheid die je als mens mag durven dragen. Ieder mens draagt het scheppende vermogen in zichzelf. Het is een bewustwordingsproces om met positieve focus je leven naar je hart te creëren.

De onbewuste schepper

Helaas zijn de meesten onder ons de verbinding kwijtgeraakt met onze goddelijke kern. We zijn gaan geloven dat we het woord van een ander dienen te volgen en zijn in de loop van de geschiedenis steeds meer onze natuurlijke, heilzame leefgewoonten kwijtgeraakt.

Als je niet meer weet dat je aan de schepper gelijk bent, dat je alles creëert volgens je eigen overtuigingen, loop je eigenlijk de hele dag rond als een olifant in een porseleinkast. Je gedachten gaan alle kanten op. Twijfel, het idee ‘ik ben niet goed genoeg’ beheersen je leven en vanuit deze basisovertuigingen geef jezelf, je leven, vorm. Je bent een onbewuste schepper van je leven geworden en vaak voel je je een slachtoffer van alles dat je overkomt in het leven.

Bewustwordingsproces

Zodra je je bewust wordt dat wat je denkt je ook wordt, kan er een verandering in je leven plaatsvinden. Wat je aandacht geeft, hou je in stand. Dus waar wil je je aandacht aan geven? Blijf je je focussen op wat niet werkt en klopt, of ga je tijdens je bewustwordingsproces creëren wie je werkelijk vanuit je kern bent?

Vaak hoor ik mensen tegen mij zeggen ‘Maar ik weet niet wie ik ben’. Wie je bent, kan je ook niet weten; het toont zich zoals het leven zich via jou ontvouwt. Je bent wat je creëert. Je bent wat je gelooft. Je bent dat waar je je aandacht op focust. Maar onder al dat ben je de stroom van het leven die vrije toegang in zijn liefdevolle grootsheid via jou vorm wil geven.

De mens als scheppende energie

In mijn Opleiding en praktijk Terra Voice begeleid ik cliënten en studenten via de stem, de Terra Voice-methode, maar ook via PSYCH-K, om oude gewoonten te doorbreken. Je bent niet je verhaal of alles wat je geleerd hebt over jezelf. Ieder mens is in staat om zich te bevrijden van al zijn dogma’s en te leren luisteren en leven naar de werkelijke godsvonk die in jou als mens IS.

Zodra je leert je scheppende energie bewust en liefdevol naar jezelf en je omgeving in te zetten, creëer je een leven waar je eindelijk die innerlijke vrede voelt waar je altijd naar hebt verlangd.
Scheppende energie kan gevoed worden zodra we als mens zowel via goede voeding (biologisch) als een positief zelfbeeld en liefde naar de anderen onszelf gaan voeden en voelen.
Scheppende energie wil via de mens de wereld nog mooier maken en tonen dat ieder mens de perfecte creatie is die zichzelf in elk moment weer kan overstijgen.

Gelinde Hengst www.terravoice.nl
Trainer & ontwikkelaar Terra Voice-methode
In vrijheid expressie geven aan wie jij bent!