Herhalende gedachten, het gevoel hebben niet te kunnen stoppen met dwangmatig denken en het constant herbeleven van een gebeurtenis in je hoofd kunnen we wel de grootste ziekte van deze tijd noemen. Als je weet dat een gedachte een trilling heeft die een chemische reactie in je lichaam bewerkstelligt, zouden we veel ziekten, zowel psychisch als fysiek, kunnen oplossen.

Overtuigingen vanuit de kindertijd

Ik had een cliënt in mijn praktijk die prachtig kon tekenen en schilderen. Ze liet wat werk aan mij zien en ik was echt onder de indruk. Ook al voelde mijn cliënt zich helemaal in haar element als ze tekende, toch liep ze steeds tegen uitstelgedrag aan. Een gedachte dat het nooit goed genoeg was, hield haar in haar greep waardoor ze steeds minder begon te tekenen. Ze voelde zich hier enorm gefrustreerd door. Het grappige was dat er vanuit de buitenwereld belangstelling was voor haar werk om te exposeren. Een groot bedrijf had interesse in haar werk. Toch kaatste ze alles af door twijfelgedachten.

Al werkend met haar via holistische stemtherapie en EFT kwamen we als vanzelf bij een gebeurtenis in haar kindertijd. Ze had een tekening gemaakt voor haar moeder waar ze heel trots op was. Haar moeder vond hem prachtig zei ze en zou de tekening op haar slaapkamer ophangen. Dit is nooit gebeurd. En dus heeft dit kleine meisje een overtuiging in zichzelf vastgezet dat wat zij tekent, wat een ander ook zegt, niet goed genoeg is.

Door hier klank aan te geven en de vastzittende energie los te kloppen, verdween deze overtuiging volledig. Ze begon eindelijk vrij haar prachtige kunstwerken aan de buitenwereld te tonen en had plezier om ermee bezig te zijn.
Gedachten kunnen je belemmeren vrij jezelf te zijn, als jij ze begint te geloven!

Gedachten zijn geen waarheid

We hebben zoveel ervaringen in ons lichaam opgeslagen. Een ervaring in het moment kan zo heerlijk ons pijnlichaam activeren, zoals Ekart Tolle het zo mooi omschrijft.

De uitnodiging is om te stoppen gedachten als de waarheid te gaan zien. Gedachten komen en gaan. Stop ze te geloven en stop het dwangmatig denken!
Leer weer contact te maken met je eigen innerlijke stem. Vertrouw op je intuïtie. Geef geluid aan het verlangen van je Ziel.
En weet: je bent niet je verhaal, alleen als jij er in blijft geloven en een gedachte belangrijk en ‘mijn’ maakt.
The best cure for the body is a quiet mind!

Als tip wil ik je meegeven dat je je bewust ervan wordt dat jij je gedachten kan waarnemen. Dit feit maakt dat je je gedachte niet kan zijn en het dwangmatig denken niet is wie jij bent. Blijf in de houding van aanschouwer en laat alle gedachten maar voorbij gaan, maak ze niet persoonlijk, je hoeft er niks mee.
En weet: Liefde kijkt via jouw ogen de wereld in! Dit is wie jij werkelijk bent!

Gelinde Hengst
Trainer & ontwikkelaar van de Terra Voice-methode
In vrijheid expressie geven aan wie jij bent!