De meeste klachten die je in je lichaam ervaart komen door energie die zich in jouw lichaam heeft vastgezet. Energetische klachten ontstaan doordat je levensenergie niet meer vrijuit kan doorstromen. In de reguliere zorg wordt er veel gedaan aan symptoombestrijding en via medicatie het onderdrukken van emoties en fysieke reacties van het lichaam.

Maar wil jij je echt beter gaan voelen en de wortels gaan aanpakken, waarom bepaalde patronen of klachten in je leven er steeds zijn? Dan dien je als eerste te gaan kijken waar je energielekken zijn. Waardoor kan jouw volmaakte levensenergie niet vrijuit doorstromen? 

Regelmatig hoor ik mensen zeggen; ‘’ik heb deze klachten, dit karakter of deze gewoonte nu eenmaal, ik dien er maar mee te leven’’. Wat ze eigenlijk zeggen is dat ze zich geïdentificeerd hebben met hun lichaam of persoonlijkheid. Ze zetten letterlijk met hun denken het symptoom vast in hun lichaam. Maar je bent niet je lichaam en je gedachten. Elke omstandigheid of klacht is een uitnodiging via je onderbewuste om gehoord te worden. Iets zoals je nu in het leven staat of gelooft over jezelf, is niet in alignment met je ware zelf (je oorspronkelijke bron-energie). Je lichaam of wat je aantrekt in de buitenwereld, is je tot ‘dienst’ om als ziel te kunnen groeien.

Het hele leven/alles bestaat uit energie. Ook een gedachte is energie. En wat jij gelooft volgens ‘the law of life’ zal voor jou ook zo zijn en zul je aantrekken. Helaas zijn we vaak niet bewust wat we allemaal geloven en daardoor onbewust aantrekken. Maar het lichaam liegt nooit. Het vraagt om naar geluisterd te worden en op een andere manier in het leven te gaan staan. En ja 5% van de fysieke klachten zijn aangeboren, en dan is het meer de vraag hoe kan ik me hier het beste toe verhouden. Maar voor de rest is het een uitnodiging voor heling.

Via deze blog ga ik dieper in op energetische klachten. Wat dat zijn, hoe ze je leven beïnvloeden en wat je zelf kan doen om al lekkerder in je vel te komen zitten.

Wat zijn energetische klachten?  

Als je je opeens heel geëmotioneerd voelt door een voorval, maar het op dat moment niet vrijuit kan uiten, dan kan je de emotie als een kikker in je keel vast voelen zitten.

Als je vreselijk boos bent op iemand of je vindt dat er iets heel onrechtvaardig gebeurt en je schiet in onmacht, dan kan je opeens ergens pijn in je lichaam krijgen.

Eigenlijk zijn alle onverwerkte emoties energetische klachten die je terugziet in je lichaam of gedrag. Maar ook je ongegrond voelen, warrig, niet weten wat je wilt, steeds over je heen laten lopen heeft een energetische oorsprong.

Naast een fysiek lichaam heb je ook een energetisch lichaam om je heen, wat we een aura noemen. Je lichaam woont in de grote spirit die je bent. Een deel daarvan zit om je lichaam heen. Je bent dus al meer dan je lichaam alleen.

Als je veel in je hoofd zit, dan kan je dat zien aan je aura die dan dichter om je hoofd staat dan de bedoeling is. Als je geen grenzen aangeeft zie je dat ook in je aura terug, doordat die zich heel makkelijk mengt met de ander. Hierdoor voel je niet meer goed wat van jou is en de ander.

Oorzaken van energetische klachten

Hoe komt het nu dan toch dat energetische klachten ontstaan? Ergens heb je geleerd dat het niet veilig is om jezelf te mogen zijn. Bepaalde stukken van jezelf heb je verdrongen om erbij te kunnen horen. Ook kopieert een kind het gedrag van zijn ouders. Veel ongezond gedrag is gewoon aangeleerd. Hiernaast kan je ook via psychische koorden nog met ouders of ex- relaties verbonden zijn, waardoor je bijvoorbeeld bestaansrecht stukken van jezelf hebt weggegeven of jezelf hebt aangepast aan de behoeftes van de ander.

In mijn praktijk Terra Voice heb ik bij sommige cliënten alleen al door psychische koorden los te maken en te helen, angstgevoelens of bijvoorbeeld allergieën laten verdwijnen, gewoon door één sessie. Toch bij de meeste mensen is het een opeenstapeling van onverwerkte emoties, onverwerkte trauma’s, uit de gronding geschoten zijn door bijvoorbeeld een ongeluk, narcose of vaccinatie dat ze mentale, emotionele of fysieke klachten ervaren. 

Een oertrauma; het als ziel lastig vinden om te incarneren in een lichaam kan ook een reden zijn waardoor iemand niet volledig in zijn lichaam energetisch zit. Dit kan ook veel klachten veroorzaken.

Signalen van je lichaam

Via fysieke pijn, ziekte, verkeerde relaties of emotionele onstabiliteit, ontvang je signalen vanuit je onderbewuste of hogere zelf dat je uit alignment bent met je volmaakte levensenergie.

Autoriteit problemen, je emotioneel getriggerd voelen door een opmerking, alles is een spiegel van iets wat in jou nog verwerkt mag worden.

Hier is geen schuld of schuldige want elke pijn is ergens opgelopen, en zij die pijn doen, hebben vaak zelf pijn ervaren en niet geleerd te stoppen dit door te geven en te verwerken.

Soorten behandelingen

Om iemand van zijn klachten af te helpen is het belangrijk om veelzijdig aan de slag te gaan.

Veranderen is niet altijd makkelijk, zeker als je al iets ouder bent. Een mens bestaat uit meerdere energetische lagen. De kern van het probleem zit vaak niet aan de oppervlakte maar bij diep weggestopte ervaringen, emoties en overtuigingen. Soms al generaties doorgegeven. 

Daarom werk ik ook in mijn praktijk Terra Voice multidisciplinair. Omdat het gedurende mijn lange loopbaan als coach/therapeut heeft getoond dat meerdere ingangen nodig zijn om klachtenvrij te worden.

Gevolgen van je lichaam reinigen

Hiernaast ben ik een healer/reader waardoor ik energetische klachten kan waarnemen alsook de oorzaak, en dit energetisch als de vrije wil van de mens het toelaat, kan opruimen. Zeker bij generatieoverdracht is dit heel fijn. Maar ook om het zenuwstelsel weer tot rust te brengen waardoor genezing gestimuleerd kan worden.

Op het moment dat je energie, je chi of prana energie weer vrij kan doorstromen, dan kan het lichaam zich herstellen van alle soorten mentale en fysieke klachten en ongemakken.

Hiernaast zie ik dat als één persoon in therapie/coaching komt, het hele gezin vaak mee wordt behandeld. Want energetisch is een familie met elkaar verbonden.

 

Het inschakelen van een holistisch therapeut

Zit jij niet lekker in je vel? Merk je op dat je bij de kleinste dingen al in de stress schiet en dan niet meer goed kan functioneren? Ben jij ambitieus en wil je graag het beste uit je leven halen? Ben je helemaal klaar met dat fysieke ongemak of negatieve geklets in je hoofd? Dan is Happy Mindset Coaching mogelijk wat voor jou.

Tijdens een periode van 3 á 6 maanden (afhankelijk van wat jij nodig hebt) sta ik aan je zijde als je persoonlijke coach. Door middel van verschillende coaching sessies begeleid ik je om van niet werkende gewoontes, onbewuste energetische klachten en saboterende gedachtes, naar een happy mindset te gaan. Je gaat hierdoor krachtig, in je eigen talent staan. Je weet wat je wilt en gaat dat ook werkelijk neerzetten in je leven. Je voelt je gezond, tevreden en stabiel in het leven staan.

Ben jij er klaar voor om een fundamentele shift in jouw leven te maken, waardoor jouw ware licht van binnenuit kan gaan schijnen? Meld je dan aan voor een gratis online kennismakinggesprek.  Ga dat leven leven waarvoor jij vanuit je ziel bestemd bent. Heel volmaakt, vervuld en compleet!

 

Liefdevolle hartgroet,

Gelinde Hengst

Happy Mindset Coaching
Online programma KernCreator                                                                                                                                   Terra Voice-methode