Ervaringen

In de afgelopen jaren heb ik al ontzettend veel mensen mogen helpen.
Lees hieronder wat zij zeggen over de trajecten die zij bij mij hebben gevolgd.

Inmiddels ervaar ik zoveel meer vreugde, ontspanning en energie in mijn leven en samenleven met anderen op deze aarde.

“Ik kwam bij Gelinde in een periode met voortdurende angsten en energietekort. Maar ook met een intuïtie dat ik vanuit een andere bron zou kunnen leven. In die dubbelheid van nood en verlangen vertrouwde ik op het vinden van de juiste therapeute. Bij Gelinde resoneert mijn verlangen en in haar praktijk en begeleiding ervaar ik de liefdevolle uitnodiging om me in al mijn kwetsbaarheid en weerstanden toe te vertrouwen. Haar begeleiding is concreet en direct, soms confronterend of voor mij nog niet te vatten, maar ik voel de oprechte betrokkenheid en ook de doorleefdheid. Het leert me mezelf te laten zien en uit te drukken in wie ik nu ben en me minder zorgen te maken over of ik het wel goed doe. Inmiddels ervaar ik zoveel meer vreugde, ontspanning en energie in mijn leven en samenleven met anderen op deze aarde. En het mooiste is, ieder moment kan ik weer opnieuw kiezen voor mijn innerlijke bron en bezieling die nooit zal opdrogen! Kernkwaliteiten van Gelinde: helderheid, doortastendheid, toegewijd-zijn (dat ieders licht tot zijn recht komt en kan stralen).”

– Erna –

Ik vind het knap hoe je steeds weer aanvoelt wat de juiste methode voor de sessie is en een breed scala aan verschillende methoden toepast.

“Ik ben ontzettend dankbaar dat Gelinde op mijn pad is gekomen. Ze heeft mij veel gebracht! Van het (h)erkennen van (oude) pijn en verdriet, mijn patronen inzien en doorbreken, leren loslaten, negatieve overtuigingen ombuigen, mijn energie laten stromen, emoties voelen en in mijn kracht komen. Ik vind het knap hoe zij steeds weer aanvoelt wat de juiste methode voor de sessie is en een breed scala aan verschillende methoden toepast. Wat mij betreft is dat uniek en haar absolute kracht, waardoor ze écht de kern raakt en mensen verder helpt. Wat ik zelf ook fijn vond is dat je niet altijd hoeft te praten. Juist niet. Voel maar, laat maar, onderga en sta open. Naast een hoop mooie sessies vond ik ze vaak ook spannend, vloeide er tranen of vond ik ze soms ook stom of teleurstellend. Altijd bracht het toch weer dat wat ik nodig had. Ik heb Gelinde aan meerdere mensen in mijn omgeving aangeraden (o.a. mijn moeder) en allemaal zijn ze blij dat ze naar haar toe zijn gegaan. Als je jezelf een leven gunt waarbij je kunt zijn wie je bent, leeft vanuit je hart en sterk in je schoenen staat, gun jezelf dan Gelinde als reisleider. Dat is een groot cadeau.”

– Leonie –

Gelinde doorziet goed en snel waar de kern van het “probleem” zit

“De KernCreator opleiding, de prayers en alles wat ik heb geleerd hebben mij erg geholpen om in mijn kracht en uit de slachtofferrol te blijven. De opleiding heeft me erg geholpen verbinding te maken met mijn eigen kracht en daar ook te blijven, wat er om me heen ook gebeurt. En als ik toch even van slag ben, kom ik veel sneller en makkelijker terug bij mezelf. Ik voel me steviger en ben me bewust dat ik zelf creëer hoe ik iets ervaar, dat geeft me zoveel ruimte om energie te steken in dat waar ik wel voor kies.
Gelinde doorziet goed en snel waar de kern van het “probleem” zit en neemt je mee door de verschillende lagen heen naar het pijnpunt toe om samen de angel eruit te halen. Gelinde heeft heel veel ervaring en tools waardoor je makkelijk kunt schakelen als er iets anders of aanvullend nodig is. Wat je aanbiedt heb je zelf doorleefd en dat voelt stevig en zuiver.”

– Carry –

Een bevrijdende ervaring

“In therapie gaan is actueel en modern. Je kan er openlijk over praten. Maar om een aanpak te vinden, die bij je past, moet je soms een goede tip krijgen. Die kreeg ik van een psychiater, die mij jaren geleden een stuk inzicht gaf en nu zei: maak eens een afspraak met Gelinde Hengst. Via haar stemtherapie kwamen lang weggestopte emoties los. Ik kreeg weer lucht om daarna allerlei problemen onder ogen te zien. Na het losmaken confronteerde zij mij met zaken die ik aan kon pakken. Toen werd het een combinatie van klanken en praten. De aanpak van Gelinde Hengst werd voor mij een bevrijdende ervaring.”

– Gertjan –

Direct op mijn gemak bij Gelinde

“Vanaf het begin voelde ik me tijdens de reading op mijn gemak bij Gelinde. Ze heeft me dingen verteld die me enorm raakten, omdat het precies die dingen zijn waar ik nu mee bezig ben. Het heeft mijn ogen geopend wat ik eigenlijk al wist maar niets mee deed. Daar ga ik nu aan werken. Ik ben heel blij met de reading en met Gelinde. Bedankt!”

– Jacqueline –

Ik kan nu beter voor mezelf opkomen

“Lieve Gelinde, ik vond het heel fijn om bij jou in therapie te zijn. Ik heb echt heel veel geleerd en ook heel veel profijt van gehad. Ik kan nu beter voor mezelf opkomen en ook zeggen wat ik op mijn hart heb. Daarvoor dank.”

– Ivy –

Ik ben een leukere vrouw en moeder voor mijn kinderen geworden

“Mijn man zag me na 25 jaar huwelijk veranderen en werd steeds nieuwsgieriger wat ik daar eigenlijk bij Gelinde deed. Sinds de PSYCH-K sessies ben ik een leukere vrouw en moeder voor mijn kinderen geworden. De relatie met mijzelf is veranderd van een negatief zelfbeeld en altijd piekeren over wat een ander vindt naar mezelf waarderen om wie ik ben. Ik ben enorm dankbaar dat Gelinde op mijn pad is gekomen. Ik kan voor het eerst in mijn leven voluit zeggen dat het goed met me gaat!”

– Meta –

Gelinde is heel goed in aanvoelen wat je op dat moment nodig hebt

“Ruim 10 jaar heb ik met veel plezier zangles als persoonlijke groei van Gelinde gehad. Gelinde heeft in die jaren veel voor me betekend. Zoals ze me in het begin al voorspelde heeft ze me ondersteund in mijn ontwikkeling waarbij er vele nieuwe deuren zijn geopend. Middels zingen kwam ik zoveel meer in contact met mezelf dan met praten! De laatste jaren is Gelinde feitelijk een vertrouwde coach voor me geweest. Ik heb me gekend gevoeld. Ze wist mij steeds weer in mijn kracht te zetten en mijn eigen kracht te vinden. Gelinde weet op een prettige en persoonlijke manier gewoon lekker zingen, je ontwikkeling in het zingen en persoonlijke ontwikkeling te combineren. De prettig ruimte waarin Gelinde werkt biedt al bij binnenkomst ontspanning. Alle stress valt van je af. De combinatie met haar prettige persoonlijkheid maakt het plaatje compleet. Maar pas op. Ook laat ze je niet makkelijk wegkomen met vluchtneigingen. Hier trapt ze niet in. Dat is dan ook precies wat ik nodig had op sommige momenten. Ze daagt je uit om een stapje verder te zetten. Hierin is ze streng maar rechtvaardig. Ze doet dit vanuit een oprechte betrokkenheid. Dit maakt dat je ook die stap durft te nemen. Ze is heel goed in aanvoelen wat je op het moment nodig hebt. Dit kan van alles zijn. Zingen, maar ook gewoon praten over zaken die op dat moment aandacht nodig hebben. Of even lekker lachten want humor is haar niet vreemd. Of gewoon even stil zijn en voelen, hoe eng dat soms ook is! En ik heb er nog een zangcarrière bij koren aan overgehouden ook. Ik ben Gelinde heel dankbaar voor alles wat ze voor mij in deze fase van mijn leven heeft betekend. En ik zal haar zeker nog terugzien! Gelinde bedankt en veel liefs!”

– Joke –

Een verrijking voor mijn persoonlijke groei

De Terra Voice Opleiding is een verrijking voor mijn persoonlijke groei. In de diepte vind ik steeds weer mijzelf.
Mijn authentieke stem geeft mij inzicht in mijn levenshouding, brengt beweging in mijn blokkades en brengt naar buiten wie ik daadwerkelijk ben. Door dit proces te doorleven kon ik bezig gaan met mijn ontwikkeling als therapeut. De persoonlijke begeleiding van Gelinde en het werken aan mijn eigen doelen brengen me vertrouwen en doorzettingsvermogen. Ik leer waar mijn  krachten liggen en mijn leerpunten worden blootgelegd. Ik heb ontzettend veel bewondering voor deze vorm van onderwijs. Persoonlijk, doortastend en confronterend.

– Tessa Kortenbach -Wulff –

Je geeft het vertrouwen ’that ain’t no mountain high enough’

Bij de KernCreator Opleiding heb ik echt mogen leren om te gaan staan voor de veelkleurige, gelaagde persoon die ik ben. Hoe ik mij mag afstemmen op mijn innerbeeing en hoe ik elke keer weer mag inchecken bij mezelf. Hoe ik mij in een alsmaar veranderende wereld mag afstemmen op mijn innerlijke stem en zo goed kan voelen wat passend is voor mij.
Gelinde is heel helder in haar vraagstellingen, kan je goed spiegelen en geeft je het vertrouwen ’that ain’t no mountain high enough’, er is altijd een manier.

– Jopke –

Therapie in de meest pure vorm.

“Het mooie van de Terra Voice Opleiding is dat je stem klank geeft aan je emoties, pijn, angsten, blokkades. Alleen al door te zuchten en te kreunen kwam er energie vrij. De opleiding heeft mij veel geleerd. De Terra Voice methode werkt heel krachtig en lang door. Geweldig! Ik kan het iedereen aanraden. Therapie in de meest pure vorm.”

– Maria Tomassen –
(Beknopte tekst uit het tijdschrift Paravisie)

Ik sta nu anders in het leven

“Ik heb wel heel veel aan jou en de opleiding gehad, alles was nieuw voor mij, ik kom natuurlijk uit een klassieke opleiding, en voelde me een ongelofelijke stijve hark. Ik sta nu heel anders voor mijn koren, geef heel anders les. Ik pas veel oefeningen toe die we hebben geleerd, voordat je aan iets (les of koor) begint, je mentaal voorbereiden, stil worden, ademhalingsoefeningen en klanken maken. Ik merk dat ik heel veel dingen meeneem en probeer me ook meer open te stellen naar wat iemand nodig heeft en dat voelt heel goed. Ik wil jou bedanken voor alle mooie leermomenten, voor je steun en begeleiding, ik sta sinds deze opleiding anders in het leven, niet meer zo ondergedompeld in al het verdriet dat ik heb meegemaakt.”

– Lucian Venderink –

De opleiding heeft mij verdiept en verrijkt.

“De stem is een krachtig instrument voor heling. De opleiding van Terra Voice, inspirerend vorm gegeven door Gelinde Hengst, biedt een uitgebalanceerde mix van stemtherapeutische benaderingen waarin – vanuit alle windstreken van de wereld – de holistische mensvisie centraal staat. De persoonlijke ontwikkeling van de student vormt een rode draad in de opleiding en daagt uit tot het aangaan van diepe groeiprocessen. De opleiding heeft mij verdiept en verrijkt.”

– Arianne van Hees –

Ik voel meer wat ik wel en niet wil

“Wat een groei heb ik doorgemaakt sinds ik zangles p.g. bij Gelinde ben gaan volgen. Ik voelde me verlegen, had moeite mensen aan te kijken en als ik even mijn ogen dicht deed voor een oefening moesten ze meteen weer open, zo snel was ik afgeleid. Je leerde me contact te maken met mijn eigen stem, niet meer zo beïnvloed te worden door de omgeving. Ik durfde opeens ook eens onaardig te zijn. Mijn gezin zag mij veranderen. Ik voel meer wat ik wel en niet wil. Daarnaast heb ik ook nog eens heerlijk bij je gezongen. De afsluitende zangavonden die je organiseert waren hartverwarmend. Ik was van te voren wel even boos dat je me had verleid er aan mee te doen, maar wat een positieve ervaring is het uiteindelijk voor me geweest. Bedankt Gelinde voor al die mooie leermomenten.”

– Marlies –

Het eindelijk rustig in mijn hoofd

“Hoi Gelinde! Ik wilde even wat van mij laten horen. Het is natuurlijk al weer een tijdje geleden dat ik bij jou ben geweest en wat is er veel veranderd. Ik merk dat ik een stuk zekerder ben en veel lekkerder in mijn vel zit, maar bovenal dat het eindelijk een keer rustig is in mijn hoofd. Niet meer eindeloos al die gevoelens van iedereen overnemen en het continue gepieker.  Ik ben zo onwijs blij dat ik de stap heb genomen en in behandeling ben gegaan. Maandag ga ik weer beginnen aan een nieuwe stage. Erg spannend! Maar ondanks dat heb ik er een goed en fijn gevoel bij. Ik wil je nogmaals bedanken voor alle fijne gesprekken, je luisterende oor en de fijne behandelingen.Wie weet zien we elkaar nog eens. Liefs!

– Lotte –

Terra Voice Total Healing Traject

Terra Voice Total Healing biedt hoogwaardige trajecten op maat aan om jou de beste mogelijke resultaten te bieden bij het herstellen van je (pijn)klachten. Veel cliënten hebben al van alles gedaan, zonder voldoende resultaat, voordat ze bij Terra Voice Total Healing terecht komen. Bij het Total Healing Traject worden alle factoren in kaart gebracht die medeoorzaak zijn dat je nu niet lekker in je vel zit of veel pijnklachten hebt.