Het leven begint met een goede gezondheid. Je kan nog zoveel geld op je bankrekening hebben staan en de leukste relatie hebben, maar als je gezondheid niet goed is wordt je leven daardoor bepaald.

Mensen die nooit fysieke klachten hebben gehad of met chronische pijn rond hebben gelopen, weten niet wat voor mega impact dat heeft. Zeker als fysieke klachten langer aanhouden heeft dat een enorme invloed op je mentale en emotionele welzijn.

Zelf heb ik jaren met een lange lijst van fysieke klachten rondgelopen. Het beheerste mijn leven. Ik heb momenten gekend dat ik het echt even niet meer zag zitten en als ik niet zulke mooie kinderen op de wereld had gezet, er misschien niet meer was geweest.

Zij dwongen mij om voor het leven te blijven kiezen ondanks dat mijn lichaam mij zo in de steek liet. De wanhoop, de eenzaamheid en het gemis aan blijvende steun maakte het niet makkelijk.

Toch is het mij gelukt om stap voor stap meer in mijn gezondheid te gaan staan. Ik heb de gezondheidzorg goed leren kennen. Ik ben op vele reguliere en alternatieve plekken geweest die mijn gezondheid en fysieke klachten vooral erger maakte. 

Ik zeg altijd; je kan de ander niet verder helpen dan je eigen ontwikkeling. Tegen die deuren ben ik heel vaak aangelopen want de combinatie van mijn hoog gevoeligheid, creatieve hoogbegaafdheid en mijn helder-voelende vermogen, maakte dat veel hulpverleners meer hadden aan mijn aanwezigheid dan ik aan die van hen.

Ik heb mezelf echt mogen leren kennen. In de diepte van mijn ziel mogen gaan kijken. Mijn kindertrauma’s mogen opruimen en vele ingeslikte emoties alsnog de ruimte mogen geven.

In deze blog fysieke klachten deel ik mijn kennis van bijna 23 jaar werken met honderden cliënten en mijn eigen pad naar heling. Een diepe ontmoeting met mezelf!

Waarom heb ik fysieke klachten?  

Fysieke klachten is niet iets waar je bewust voor kiest. Je hebt echt het gevoel waarom overkomt dit mij? Wat heb ik verkeerd in het leven gedaan? Waarom mag ik niet gelukkig zijn? Hoe kom ik deze dag weer door. Zeker als je veel pijn hebt wat ik ook heel lang heb gehad in de combinatie met angst, dan heb je het gevoel vooral aan het overleven te zijn.

Het lijkt wel of je lichaam niet meer goed kan ontspannen en om niks raak je al uit balans. Vooral ook het gevoel je zo kwetsbaar te voelen en niet meer opgewassen te zijn tegen de simpelste dingen maakt het leven zwaar.

Toch heb ik mogen leren net zoals alle cliënten die ik heb begeleid, dat het lichaam NOOIT tegen je is. Een fysieke klacht of pijn is een healing signal. Een uitnodiging om anders te gaan leven, pijn en trauma’s te gaan loslaten en te gaan staan voor wie jij ECHT bent.

Ontstaan van fysieke klachten

De meeste mensen worden gezond geboren. Slecht 5 % wordt geboren met een fysieke afwijking en dan is het vooral noodzaak om je hier op een zo goed mogelijke manier toe te verhouden. Deze blog richt zich tot hen waar de fysieke klacht of ziekte wordt veroorzaakt door onverwerkte emoties, trauma’s, negatieve overtuigingen en niet ‘correct’ gebruiken van je brein. (dus de overige 95%)

Zoals ik was, ben je je daar vaak niet bewust van. Ik ben naar artsen geweest, heb bloedonderzoeken gehad, ben naar osteopaten, acupunctuur, hapnotherapie, craniosacrale therapie, healers, natuurartsen en chiropractor gegaan enzo veel meer. Het probleem was het ging hier allemaal over mijn lichaam maar niet over de oorzaak waarom mijn lichaam zo uit balans was.

Pas toen ik ging stoppen behandelaren aan mijn lichaam te laten zitten en een puur naar de boodschappen van mijn lichaam ben gaan luisteren, toen ging mijn lichaam langzaam helen. Maar ook op het gebied van emotionele en mentale zorg liep ik tegen vele deuren aan. Ik ben me echt rot geschrokken hoeveel projecties en persoonlijke meningen ik links en recht te horen kreeg. Wat mij opviel was dat iedereen maar in hokjes bleef denken, zelfs zij die zeiden dat ze dat dat niet deden.

Blijkbaar was er een dieper verhaal waarnaar geluisterd diende te worden en dat was om echt te gaan luisteren naar mijn eigen waarheid, mijn innerlijke kompas, mijn innerlijke leiding. Naar een beweging van mijn ziel die door mij heen wou bewegen.

Klachten ontstaan als je niet in lijn bent met je soulmissie. Als jij out of tune bent met je eigen authentieke vibratie.

We zijn allemaal opgevoed met dingen zoals het hoort. Je hebt overtuigingen meegekregen door je ouders, maar ook door onderdrukkende ervaringen die jou weg hebben gehaald bij wie je in essentie bent. Als je gaat leven door de ogen van de ander dan voel jij je nooit goed genoeg.

Al die momenten dat jij je klein hebt gemaakt, weg hebt geslikt, in hebt gehouden, toe hebt gestaan wat niet goed voelde, slaat zich op in je lijf. Want op dat moment kan jouw volmaakte levensenergie niet doorstromen. Als een modderpoel blijft de energie in je lichaam hangen. 

Maar het leven vraagt dat alles doorstroomt en naar het licht wordt gebracht. Je kan zelfs van 7 generaties ervaringen die niet verwerkt zijn in jouw lichaam terugvinden. Als je die niet opruimt kan je rare klachten houden die je niet in je eigen hoofd of ervaringen kan vinden.

Daarom werk ik ook multidisciplinair in mijn praktijk. En doordat ik helder-voelend ben en een oude healer, kan ik diepe lagen in je systeem en generatieoverdracht opruimen. Ik weet door mijn ervaring en feedback van mijn cliënten dat mijn sessies echt veel dieper gaan dan de meeste collega’s. Dit komt omdat ik geboren ben met een helende gave die ik door de vele jaren heen preciezer heb leren inzetten.

Sociale gevolgen door fysieke klachten

Naast dat je fysieke klachten hebt heeft je gezondheid een impact op je sociale leven. Een mens veranderd door pijn, uitputting of een ziekte. Dit doet iets met je mentale gesteldheid. En ook al wil je nog zo graag, er is gewoon weinig ruimte voor de ander omdat je genoeg hebt aan jezelf.

Doordat je fysiek kwetsbaar bent, ben je ook sneller overprikkeld en zijn hierdoor veel sociale contacten te vermoeiend.

Als laatste kunnen mensen een tijdje begripvol zijn naar je, maar als je klachten langer aanhouden kan je al snel als een klager of last voor hun ervaren worden.

Mensen willen nou eenmaal graag zelf positief onderhouden worden en als jij daar niet aan voldoet dan zullen velen je gaan mijden of het je zelfs kwalijk nemen dat je niet wat gezelliger kan zijn.

De kracht van je denken

In de heling naar een beter gezondheid is de kracht van je denken mega belangrijk. Op het moment dat ik de law of life ging leren begrijpen en de kennis bewust tot me nam dat elke gedachte die ik geloof en voel dient te gebeuren, ben ik grote sprongen naar genezing gaan zetten.

Maar een patroon wat jaren heeft geduurd om aan te leren heeft tijd nodig om los te laten en door een positieve gewoonte ingenomen te worden. 

Door fout aangenomen overtuigingen die je vaak via een stress inslag in je hersenen kan terugvinden, heeft er een communicatiefout in je hersenen plaatsgevonden.

Door die negatieve overtuigingen op te ruimen en negatieve gedachten te leren ombuigen, gaat de volledige chemische reactie in je lichaam veranderen wat je terugziet in je gezondheid.

Elke klacht vertelt een verhaal

Elke klacht die je hebt verteld een verhaal. Vanuit de Germaanse geneeskunde wordt hier heel mooi dieper op in gegaan. Maar ook via het systemisch werken en emotiecoaching kunnen we diepe lagen van je onbewuste verhalen bloot leggen en via krachtige methodes die ik eclectisch gebruik opruimen. Daarnaast wordt op diepere lagen opgeruimd via healing en reading.

Aan de slag met de diepere oorzaak van fysieke klachten 

Door de jaren heen heb ik veel cliënten mogen begeleiden die net zoals ik al heel veel hadden gedaan aan hun persoonlijke ontwikkeling en fysieke behandelingen.

Waar ze bij anderen niet verder kwamen gingen mijn behandelingen net een stapje verder, waardoor er wel verbetering in de klachten ontstonden.

Na honderden cliënten te hebben begeleid heb ik nu sinds een paar jaar Happy Mindset Coaching trajecten ontwikkeld, waar jij gedurende 3 à 6 maanden wordt begeleid om op maat van je klachten ‘af te komen’. Ik kan en mag hier geen garantie voor geven, maar de resultaten die ik bij mijn cliënten heb behaald zijn verbluffend.

Wel vraagt het van jou dat je bereid bent om tijd en geld in dit traject te stoppen alsook commitment, om de afgestemde thuis opdrachten uit te voeren. Je gaat door dit coachtraject door een next level transformatie heen waar je de rest van je leven door zal floreren.

Meer informatie kan je hier lezen: Happy Mindset Coaching.

Voel jij NU dat jij er klaar voor bent om anders in het leven te gaan staan?

Wil jij je oriënteren of Happy Mindset Coaching voor jou de juiste match is?

Via een gratis kennismakinggesprek online gaan we afstemmen wat ik voor jou kan betekenen. Als de klik er is bied ik je een traject op maat aan die helemaal klopt bij wie jij bent en wat jij nodig hebt om beter in je gezondheid terug te komen.

Meld je hier aan: gratis zoom kennismakinggesprek – Happy Mindset Coaching

Ik ben je in liefde optillend tot dienst,

 

Warme hartgroet,

Gelinde Hengst

Happy Mindset Coaching
Online programma KernCreator                                                                                                                                   Terra Voice-methode