VoiceWork

Je stem als medicijn, uitdrukking van je ziel, ingang om je ware aard te laten klinken.

Terra Voice methode – Holistische Stemtherapie

Heb jij behoefte om STEM te geven aan al die momenten die niet gehoord zijn in jouw leven?

Wil jij je ingeslikte pijn, woede, verdriet, onzekerheid of schaamte laten klinken?

Voel jij een blokkade zitten op je keelchakra, een afgeknepen gevoel in je keel en vind jij het nu tijd worden dat jij gewoon eens leert je makkelijk uit te spreken?

Kruip jij liever weg als jij op het podium dient te staan of een presentatie moet geven?

Ben je misselijk van de zenuwen als je een vergadering dient te leiden?

Wil jij vrijuit leren zingen of gewoon ongegeneerd je eigen stem laten horen?

Dan is deze individuele VoiceWork training wat voor jou!

VoiceWork stemtherapie
holistische aanpak

Mijn naam is Gelinde Hengst, al op mijn 11e ben ik begonnen met het volgen van zangles.
Toen ik 18 jaar was heb ik 4 jaar lang op hoog niveau zang gestudeerd in Florence, Lyon en New York.

Ik ben gediplomeerd muziektherapeute en afgestudeerd in het therapeutisch werken met de stem. Ik ben geschoold in een lichaamsgerichte manier van met de stem werken en helend met de stem via een sjamanistische ingang klachten in het lichaam behandelen.

10 jaar lang heb ik zelf studenten opgeleid via mijn Holistische stemtherapie Opleiding en later de Terra Voice Opleiding, helend werken met de stem, dans en theater. Ook heb ik ruim 20 jaar zangles voor persoonlijke groei gegeven en ruim 10 jaar zanggroepen geleid van stemexpressie tot samen wereldmuziek zingen.

Al deze kennis en ervaring bied ik nu aan in VoiceWork volgens de door mij ontwikkelde Terra Voice-methode.
Je mag de termen Holistische stemtherapie, zangtherapie, stembevrijding, stemexpressie, werken met je helende stem gebruiken. Terra Voice-VoiceWork omvat kennis, ervaring en studie van 40 jaar

Wil jij op hoog niveau, op maat en afgestemd op jouw verhaal en behoefte met de stem werken?
Dan ben je welkom voor een VoiceWork sessie.

Terra Voice promotiefilm

Een bevrijdende ervaring

“In therapie gaan is actueel en modern. Je kan er openlijk over praten. Maar om een aanpak te vinden, die bij je past, moet je soms een goede tip krijgen. Die kreeg ik van een psychiater, die mij jaren geleden een stuk inzicht gaf en nu zei: maak eens een afspraak met Gelinde Hengst. Via haar stemtherapie kwamen lang weggestopte emoties los. Ik kreeg weer lucht om daarna allerlei problemen onder ogen te zien. Na het losmaken confronteerde zij mij met zaken die ik aan kon pakken. Toen werd het een combinatie van klanken en praten. De aanpak van holistisch coach Gelinde Hengst werd voor mij een bevrijdende ervaring.”

– Gertjan –

Therapie in de meest pure vorm.

“Het mooie van de Terra Voice Opleiding is dat je stem klank geeft aan je emoties, pijn, angsten, blokkades. Alleen al door te zuchten en te kreunen kwam er energie vrij. De opleiding heeft mij veel geleerd. De Terra Voice methode werkt heel krachtig en lang door. Geweldig! Ik kan het iedereen aanraden. Therapie in de meest pure vorm.”

– Maria Tomassen –
(Beknopte tekst uit het tijdschrift Paravisie)

Een verrijking voor mijn persoonlijke groei

De Terra Voice Opleiding voor Holistische Stemtherapie was een verrijking voor mijn persoonlijke groei. In de diepte vind ik steeds weer mijzelf. Mijn authentieke stem geeft mij inzicht in mijn levenshouding, brengt beweging in mijn blokkades en brengt naar buiten wie ik daadwerkelijk ben. Door dit proces te doorleven kon ik bezig gaan met mijn ontwikkeling als therapeut. De persoonlijke begeleiding van Gelinde en het werken aan mijn eigen doelen brengen me vertrouwen en doorzettingsvermogen. Ik leer waar mijn krachten liggen en mijn leerpunten worden blootgelegd. Ik heb ontzettend veel bewondering voor deze vorm van onderwijs. Persoonlijk, doortastend en confronterend.

– Tessa Kortenbach -Wulff –

Mijn eigen stem gevonden

Door de therapie sessies bij Gelinde Hengst heb ik mijn eigen stem gevonden. Zo heb ik nog meer geleerd te vertrouwen op mijn innerlijke stem i.p.v. het advies van een ander. Gelinde is zeer kundig en veelzijdig. Ze voelt goed aan wat er nodig is.

– Jopke Hergaarden –

Gelinde is heel goed in aanvoelen wat je op dat moment nodig hebt

“Ruim 10 jaar heb ik met veel plezier zangles als persoonlijke groei van Gelinde gehad. Gelinde heeft in die jaren veel voor me betekend als holistisch coach. Zoals ze me in het begin al voorspelde heeft ze me ondersteund in mijn ontwikkeling waarbij er vele nieuwe deuren zijn geopend. Middels zingen kwam ik zoveel meer in contact met mezelf dan met praten! De laatste jaren is Gelinde feitelijk een vertrouwde coach voor me geweest. Ik heb me gekend gevoeld. Ze wist mij steeds weer in mijn kracht te zetten en mijn eigen kracht te vinden. Gelinde weet op een prettige en persoonlijke manier gewoon lekker zingen, je ontwikkeling in het zingen en persoonlijke ontwikkeling te combineren. De prettig ruimte waarin Gelinde werkt biedt al bij binnenkomst ontspanning. Alle stress valt van je af. De combinatie met haar prettige persoonlijkheid maakt het plaatje compleet. Maar pas op. Ook laat ze je niet makkelijk wegkomen met vluchtneigingen. Hier trapt ze niet in. Dat is dan ook precies wat ik nodig had op sommige momenten. Ze daagt je uit om een stapje verder te zetten. Hierin is ze streng maar rechtvaardig. Ze doet dit vanuit een oprechte betrokkenheid. Dit maakt dat je ook die stap durft te nemen. Ze is heel goed in aanvoelen wat je op het moment nodig hebt. Dit kan van alles zijn. Zingen, maar ook gewoon praten over zaken die op dat moment aandacht nodig hebben. Of even lekker lachten want humor is haar niet vreemd. Of gewoon even stil zijn en voelen, hoe eng dat soms ook is! En ik heb er nog een zangcarrière bij koren aan overgehouden ook. Ik ben Gelinde heel dankbaar voor alles wat ze voor mij in deze fase van mijn leven heeft betekend. En ik zal haar zeker nog terugzien! Gelinde bedankt en veel liefs!”

– Joke –

Investering

Investering:
Training van 3 VoiceWork sessies: € 1450, –

VoiceWork

Als woorden niet kunnen uitdrukken of verwerken wat we voelen dan is er, als ons hart in zingen of klanken uitbarst, een nieuw lied van heling geboren.