Voor mij betekent leven vanuit je zuivere kern dat je de beweging door je heen volgt die moeiteloos en als vanzelf voelt. Dit klink heel mooi, maar is voor velen van ons een hele uitdaging, aangezien we van kinds af aan geprogrammeerd zijn.

Onze eerste inprentingen vinden al tijdens de zwangerschap plaats. Hoe voelde je moeder zich tijdens de zwangerschap? Was je welkom en gewenst of een ongelukje? Was er rust en verbinding met jou toen je in je moeders buik groeide of was er stress, relatieproblemen of het gevoel van jouw komst niet aan te kunnen. Dit alles werkt door hoe jij nu in het leven staat.
Je kunt eigenlijk zeggen dat de harde schijf waar jouw levensprogramma’s van uit draaien, zijn gevormd in de periode van -9 maanden tot 7 jaar. Alles dat hierna ontstaat in je leven is -met hier en daar een uitzondering- een replica van die eerste 7+ jaren.

Leven vanuit je KERN houdt in dat je jezelf vrijmaakt van negatieve opgeslagen programmeringen en belemmerende overtuigingen zodat het goud dat daar onder zit, je ware kern, vrijuit kan gaan stromen.
In deze blog beschrijf ik stappen om meer te gaan leven vanuit je ware kern.

Ontstaan van programmeringen en belemmerende overtuigingen

Toen mijn moeder zwanger was van mij had ze al 2 kinderen. Ze zat midden in een verhuizing. Tijdens de zwangerschap was er een moment dat mijn moeder in het ziekenhuis lag met zware bloedarmoede en suikerziekte. Bloedarmoede staat voor het thema ‘Ik kan het leven niet aan’. Suikerziekte heeft met een weerstandconflict of angst-walging conflict te maken (je voelt je tot iets gedwongen, genoodzaakt of je moet iets doen wat je niet wilt).

Dit zijn mijn eerste inprentingen die ik tijdens mijn prenatale leven meekreeg en de eerste programmering van waaruit mijn onderbewuste ging draaien.
En inderdaad heb ik mijn hele leven al dat ik mezelf als stier bij de hoorns moet pakken omdat ik me snel overprikkeld voel door alle indrukken of het gevoel (onbewust) kan hebben het niet aan te kunnen.

Ik had mezelf hierdoor o.a. getraind om op wilskracht door te gaan terwijl mijn systeem in de stress schoot en vervolgens uit balans raakte. Ook het gevoel van weerstand en walging is een thema dat ik als kind vroeger vaak naar mijn vader heb gevoeld en waarvan ik me nu ook afvraag of dit niet al het gevoel van mijn moeder was die nooit tegen mijn dominante vader op kon. Ik ging als verdediging voor haar vaak tussen hen in staan.

Als jij dit leest, dan voelt het voor jou misschien allemaal heftig, maar zo hebben we allemaal onze eigen inprentingen, programmeringen en belemmerende overtuigingen via onze opvoeding en tijdens de zwangerschap meegekregen. Hier is geen schuld. Ook onze ouders komen ergens vandaan en draaien hun eigen onbewuste programmeringen die ze vervolgens weer aan hun eigen kinderen doorgeven.

Op deze manier krijg je ook meer inzicht waarom in families bepaalde ziektes voorkomen. Omdat dezelfde thema’s van generatie op generatie wordt doorgegeven totdat iemand in het systeem het stopt en de onderdrukte thema’s en emoties opruimt. Dan krijg je daarna een vrijere generatie.

Effect in de ontwikkeling van je brein

Alle conflictinslagen waardoor we ons als kind niet onvoorwaardelijk vrij hebben kunnen ontplooien zijn terug te vinden in de hersenen. Elke afwijzing, onderdrukking van onze behoeftes, trauma en verwaarlozing staat geregistreerd in ons brein.

Het bepaalt hoe we vervolgens als opgroeiend mens de wereld zijn gaan waarnemen. Hier ontstaan onze overtuigen over de ander en onszelf. Zoals wat we waard zijn, wat we denken te kunnen of te bereiken en of we goed voor onszelf kunnen zorgen of altijd maar in dienst dienen te staan van de ander en onszelf hierin verwaarlozen.

Elke gedachte/ervaring geeft een chemische reactie vrij in je brein. Stressvolle gedachten leggen andere verbindingen in de hersenen dan positieve gedachten. Als de stressvolle gedachten een gewoonte worden of te lang duren gaan we vanuit ons reptiele/oerbrein handelen waardoor we reageren op het leven door middel van vechten, vluchten of bevriezen.

Herkennen saboterende programmeringen & belemmerende overtuigingen

Als je weer vanuit balans, je volledige potentie en innerlijke goud wil gaan leven mag je je onbewuste programmeringen en belemmerende overtuigingen gaan opsporen en helen. Alleen op deze manier kom je tot leven vanuit je ware kern.

Je herkent je negatieve programmeringen door middel van je emoties en doordat je op een bepaalde manier reageert waar je je niet prettig bij voelt.
Je buitenwereld is een reflectie van je binnenwereld. Als je 10 mensen dezelfde ervaring geeft of hetzelfde verhaal vertelt, zal iedereen het door zijn eigen referentiekader anders ervaren en interpreteren. Je geloofssysteem bepaalt met welke ogen je naar jezelf en de wereld kijkt. En dit geloofssysteem zie je terugvertaald in de ervaringen die je aantrekt in je leven.

Dus alles wat er NU plaatsvindt in je leven is een ingang om thuis te komen in jezelf. Welke woorden triggeren jou? Welke situatie of soort mensen trek jij steeds weer aan? Wat is je eerste reactie hoe je reageert bij veranderingen, tegenslag of kritiek? Wat laten je kinderen je zien in hun gedrag naar jou toe?
Het hele leven is een toneelstuk met jouw acteurs daarin die je teruggeven welke rol jij nu speelt.

7 stappen naar innerlijke bevrijding

Er zijn 7 stappen die je kunnen helpen naar innerlijke vrijheid en terugkomen bij je WARE KERN. Op het moment dat je verbinding gaat maken wat je raakt en werkelijk gaat doorvoelen wat je nodig had, kan een programmering worden doorbroken. Weet wel dat sommige triggers zo diep zitten dat ze heel vaak doorvoeld en vrijgemaakt mogen worden voordat ze zich echt van binnenuit in jou loslaten.

De 7 stappen die je zelf zou kunnen doen:

Wat is de trigger? (waardoor raak ik uit balans)

Welke beelden, woorden hebben mij geraakt?

Welke gevoelens voel ik daarbij?

Neem jij die emoties serieus die je dan voelt?

Welk besluit heb je dan genomen om te geloven?

Weten wat je dan nodig hebt (wat had je willen ontvangen)

Jezelf geven wat je nodig hebt. (aan het gekwetste deel in jezelf)

Leven vanuit je ware KERN

Leven vanuit je ware Kern is een levenswijze. Het is eigenlijk een levenskunst. Je wordt kunstenaar van je eigen leven door de regie terug in eigen handen te nemen en zelf te gaan besluiten waar je de kwast op jouw doek neerlegt. Hoe wil jij dat jouw schilderij er uit ziet? Welke muziek wil jij dat door jou heen gaat klinken? Welke tonen vibreren makkelijk door jou heen?

Het leven is een groot muziekstuk, want alles wat IS en leeft is trilling.
Op het moment dat jij je weet af te stemmen op je eigen Goddelijke trillingsfrequentie ga je leven vanuit de volmaakte levensenergie die je werkelijk bent.

En dan kan de ware kern in jou tot bloei komen en ga je voelen wat voor jou van binnenuit de bedoeling is. Want iedereen hier op aarde heeft zijn eigen unieke talent. Er is niemand zoals jij. Wat wil in jou worden vrijgemaakt? Wat wil er door jou heen worden vormgegeven?

Door jezelf vrij te maken van je programmeringen, trauma’s en belemmerende overtuigen komt de weg vrij voor de volmaaktheid die je in essentie bent en zal de trilling in je hele lichaam zich verhogen waardoor je bij je unieke creatiepotentie komt.

De KernCreator opleiding

Om te leren leven als een KernCreator die werkelijk vanuit zijn innerlijke autoriteit vrij het leven inneemt, heb ik de KernCreator Opleiding ontwikkeld.

KernCreator ZIJN – Online – 12 weken lang krijg je toegang tot online lessen om je te bevrijden van je programmeringen, belemmerende overtuigingen vrij te maken en je te leren afstemmen op je volmaakte innerlijke leiding. Elke week wordt afgesloten met 1 uur live coaching via zoom

KernCreator COACH – Live – 6 live lesdagen waar je leert om de beste therapeutische methodes eigen te maken en vanuit je bron en innerlijke Goddelijke leiding leert werken en handelen

KernCreator LEIDERSCHAP – Live – 4 live dagen voor leidinggevenden en zij die verdieping willen om vanuit hun innerlijke leiding in het werk en het leven te gaan staan. Je leert je laserfocussen op je innerlijke life blue print.

Voel jij dat het NU het moment is om definitief voor transformatie en bezieling in jouw leven te gaan?
Voel jij de roep om echt van binnenuit te gaan leven en afscheid te nemen van belemmerende overtuigingen?
Wil jij een leven gaan leven wat werkelijk de ZIN van je LEVEN in JOU aanraakt?

Kijk dan voor meer informatie: https://terravoice-totalhealing.nl/kerncreator/

Liefdevolle hartgroet,

Gelinde Hengst
Terra Voice Total Healing
KernCreator Academie
Terra Voice-methode