In mijn leven heb ik regelmatig naderhand gedacht; ‘ik had beter naar mijn gevoel mogen luisteren’.  Ik denk dat we allemaal wel die situaties kennen waarbij jij aanvoelde dat het niet (meer) klopte, maar toch dit innerlijke stemmetje negeerde. Met alle gevolgen van dien. 

Uit onderzoeken blijkt dat je hart al dingen weet voordat je hoofd/brein zich daar bewust van is. Bijvoorbeeld uit een onderzoek waar ze een grote groep mensen allemaal verschillende foto’s lieten zien. Wat bleek dat het lichaam al van tevoren de emotie kreeg voordat iemand de desbetreffende foto zag. Hieruit kunnen we concluderen dat het hart meer ‘weet’ en eigenlijk een soort groter aanvoel brein is dan je hersenen. 

Spiritueel gezien staat je hart en hartchakra in verbinding met je hogere zelf. De bron-energie die je al was voordat je geboren werd (een beetje grof uitgelegd).

Zou het daarom niet super waardevol zijn om beter naar je gevoel en dus je hart te leren luisteren?

In deze blog geef ik handvatten hoe je beter naar je eigen gevoel kan luisteren, maar geef ik je ook inzicht in wat jou in de weg staat hier gehoor aan te geven.

Leren luisteren naar je gevoel

In deze blog bedoel ik met het woord gevoel dat je luistert naar je eigen intuïtie. Je emoties zijn je daarin van dienst om met je te communiceren wanneer jij wel of niet naar je intuïtie luistert. Grof uitgelegd; alle emoties waar je je niet goed door gaat voelen, communiceren via die emotie dat je uit alignment bent gegaan met je zuivere zelf, jouw bron energie.

Als jij je goed gaat voelen, ervaar je positieve emoties en ben je in alignment met je hogere zelf.  Jouw volmaakte levensenergie die liefde, vrede en vreugde is.

Als jij leert luisteren naar je gevoel dan blijf jij bij jezelf. Hierdoor ga jij die keuzes maken en die dingen ondernemen die kloppend zijn voor jou. Je merkt dan dat je meer energie krijgt, lekkerder in je vel zit, flow ervaart en situaties en ontmoetingen aantrekt waar jij blij van wordt.

Als je ECHT ingecheckt ben bij je gevoel dan weet jij van binnenuit, in elk moment wat de juiste volgende stap is voor jou om te zetten. En hoe vaker jij dit doet, hoe meer zelfvertrouwen je hieruit zult halen.

Gevolgen van het niet luisteren naar je gevoel

Helaas hebben we in de westerse wereld vooral geleerd om vanuit ons hoofd te gaan leven. Bijna alles wordt beredeneerd. Ik gebruik regelmatig het voorbeeld; in plaats van een nieuwe computer te gebruiken waarvoor die bestemd is en gaan ontdekken wat je er allemaal mee kan. Gaan we in deze tijd juist de computer steeds uit elkaar halen om te checken of alles wel klopt. En willen we begrijpen hoe alles werkt. Maar door hier zo mee bezig te zijn, vergeten we vaak echt te gaan LEVEN en te gaan doen waar we als mens (metafoor computer) werkelijk voor bestemd zijn. 

Als je dus niet luistert naar je intuïtie raak je steeds verder verwijdert van je ware aard. Wat je dan ziet is dat er grensoverschrijdend gedrag ontstaat. Naar jezelf, de ander, de natuur en je gezondheid. Want wie niet de verbinding heeft met zijn ziel is zoals een gezegde zo mooi uitlegt, ‘van God losgerukt’ en meer en meer uit verbinding met de natuurprincipes waar het leven uit ontstaat, en jij en de wereld gezond door blijven.

Door het leven te laten besturen door het geleerde denken i.p.v. uit het hart te handelen en je daar eerst op af te stemmen, ontstaan steeds meer vervuilende industrieën, controlerende regels en chemische medicaties die meer problemen veroorzaken dan ze vaak oplossen.

Als je ervoor kiest in stilte naar binnen te keren dan zul je ontdekken dat alles wat we nodig hebben door de natuur aan geboden wordt. Door de oorspronkelijke biologie van de mens te volgen en te zien dat alles met elkaar in verbinding staat, kom je tot een diepere waarheid en wijsheid.

Voor jezelf kiezen

Naar je gevoel luisteren betekent dat je gaat leren te kiezen voor jezelf. Durf jij alles wat je geleerd hebt los te laten om te kunnen ontdekken voorbij deze programmeringen, wie je werkelijk bent?

Voor jezelf kiezen betekent dat jij het op je eigen manier mag gaan doen. Dit vraagt lef.

Het vraagt moed om laagje voor laagje alle onwaarheden, projecties van anderen en onbewuste programmeringen in jouw lichaam en energetische wezen op te gaan ruimen.

Hoe meer jij ontdekt wie je echt bent voorbij alles wat je geleerd hebt over jezelf en het leven, hoe meer jij contact zult krijgen met je eigen innerlijke stem.

De kracht van je gedachten

Elke gedachte die jij denkt is energie in beweging. Negatieve gedachten hebben een neerwaartse energie waardoor jij je steeds slechter gaat voelen.

Maar als jij positieve gedachten denkt dan ga jij je steeds beter voelen. De kracht van je denken is dus alles bepalend hoe jij je voelt.

Hoe beter jij je voelt, hoe makkelijker het is om naar je intuïtie te luisteren. Dat gevoel stemmetje van binnenuit.

Je kan jezelf ziek denken of gezond denken. Een negatief denkpatroon ontstaat ook regelmatig door onverwerkte trauma’s. Op het moment dat je nare ervaringen in je leven hebt meegemaakt die je op het moment dat het plaatsvond niet kon verwerken dan kan het ook lastiger zijn om bij je ware gevoelens te komen. Dit komt omdat je door onverwerkte trauma’s in je overlevingsbrein functioneert. Een alerte staat van zijn waar je op elk moment dat het nodig is kan vechten, vluchten of bevriezen. Wil je dus beter naar je intuïtie kunnen luisteren en voelen wat jouw behoeftes zijn, dan is het essentieel dat je je onverwerkte (kind) trauma’s opruimt.

Gevoel of verstand?

Je intuïtie mag weer de opdrachtgever worden van jouw denken en handelen.
Wat o.a. regelmatig bij hoger opgeleide cliënten zie dat die zo geleerd hebben om vanuit hun hoofd te leven, dat ze hun eigen gevoelens minder goed kunnen waarnemen.

Ik had een arts in mijn praktijk die vertelde dat ze best wel even emotioneel geraakt was toen ze voor het eerst een dood kind in haar armen had na de geboorte. Toen ze dit aan een collega vertelde was het antwoord; ‘als je hier niet tegen kan dan moet je maar ander werk gaan doen’. De menselijkheid en het gebrek van veel studies in het adequaat je emoties kunnen reguleren en mogen hebben is ver te zoeken. Want als jij je gevoelens gaat onderdrukken dan sluit je je hart en dus steeds meer je intuïtie af. Dan krijg je een beleid wat zonder ziel haar taken uitvoert, maar totaal geen verbinding meer maakt met een groter en dieper weten vanuit je intuïtie, die altijd in verbinding staat met de wijsheid van de natuurprincipes.

In deze tijd hebben we meer dan ooit hart georiënteerde mensen nodig, zodat in alle sectoren van ons bestaan de intuïtie alle uitvoerende taken aanstuurt. Jij mag als mens weer de wijsheid ervaren dat wie jij in essentie bent al HEEL, COMPLEET en VOLMAAKT is.

 

Ik help jou te luisteren naar je gevoel

Voel jij nu YES ik wil deze hart georiënteerde bijdrage zijn aan het leven?
JA ik wil mijn leven volledig vanuit mijn gevoel en intuïtie laten leiden?

Voel jij nu de noodzaak om je eigen programmeringen op te ruimen zodat jij vanuit een groter weten je prachtige hoofd en hersenen aanstuurt?

Wil jij je hogere zelf de motor en opdrachtgever laten zijn en je hoofd de vormgever?

Dan ben jij helemaal op het juiste adres bij Happy Mindset Coaching.

Via een gratis kennismakingsgesprek online gaan we afstemmen wat ik voor jou kan betekenen. Als de klik er is bied ik je een traject op maat aan die helemaal klopt bij wie jij bent en wat jij nodig hebt om de mooiste versie van jezelf te worden.

Jij bent nodig mooie vrouw, om je hart volledig open te laten breken zodat jij dat leven kan gaan leven waar jij je vervult, geïnspireerd, gezond en energievol bij voelt.

Meld je hier aan: gratis zoom kennismakinggesprek – Happy Mindset Coaching

Ik ben je in liefde optillend tot dienst,

 

Warme hartgroet,

Gelinde Hengst

Happy Mindset Coaching
Online programma KernCreator                                                                                                                                   Terra Voice-methode