Een cliënt schreef laatst in een recensie over mij: Je geeft het vertrouwen ‘that ain’t no mountain high enough’. Ik vond het mooi verwoord, omdat het eigenlijk ook precies vertaalt hoe ik zelf op dit moment in het leven sta. Ik voel zoveel zelfvertrouwen, flow en ervaring in mijn werk dat ik echt voluit kan zeggen: ‘Er is geen berg te hoog’. Eigenlijk heb ik het gevoel dat ik op de berg sta wat betreft mijn deskundigheid als therapeut en coach. Ik voel heel veel plezier, passie en gedrevenheid als ik werk en weet door mijn innerlijke verbinding, helderweten en mijn ervaring dat ik eigenlijk elke keer wel tijdens mijn Total Healing coachsessies de angel weet te pakken van elk probleem en/of klacht. Soms geeft een coachsessie echter niet het resultaat waar de cliënt op hoopt. In deze blog leg ik je uit wat daar de oorzaak van kan zijn.

Waarom werkt een coachsessie soms niet?

Toch heb ik natuurlijk in het verleden ook wel eens een cliënt gehad die niet tevreden was of voor haar gevoel niet snel genoeg resultaten boekte en daarom stopte met de coachsessies. Gelukkig begrijp ik nu waardoor dat kwam.

Er zijn namelijk verschillende factoren die maken waarom iemand toch voor zijn gevoel onvoldoende resultaten boekt:

Oorzaak 1

De cliënt komt met voorwaarden. Alleen aan dit of dat mag worden gewerkt en alleen op deze manier. Bijvoorbeeld alleen via een specifieke werkmethode. Iemand kiest er dan (vaak onbewust) al voor om in controle en in zijn afweermechanisme te blijven hangen en durft niet werkelijk het vertrouwen aan mij als therapeut te geven om mijn deskundigheid vrijuit te kunnen uitvoeren.

Oorzaak 2

De cliënt integreert het geleerde niet in de praktijk, maar pakt meteen na de coachsessie de oude gewoontes weer op en negeert alle nazorgadviezen om echt tot verandering te kunnen komen. Gewoontes verander je namelijk alleen door te repeteren en zelf actief mee te werken. Bereid te zijn om te willen kijken naar je eigen gedrag.

Ik had bijvoorbeeld een cliënt in mijn praktijk die heel erg last bleef houden van angsten en niet gegrond in haar lichaam zitten na een narcistisch relatie. Tijdens een coachsessie had ik o.a. alle koorden tussen haar en hem losgemaakt, opgeruimd, geheeld en laten verdwijnen.  Ze ging vervolgens heel goed de deur uit. Dezelfde avond nog kreeg ik een mail van haar dat ze het gevoel had dat het niet gelukt was tijdens de sessie om de psychische koorden te verbreken met haar ex want ze voelde zich weer helemaal raar in haar lijf. Toen ik doorvroeg wat er was gebeurd, vertelde ze me dat toen ze thuis kwam meteen op haar telefoon het geblokkeerde nummer van haar ex had gedeblokkeerd om te kijken of hij online was. Dit bleek zo te zijn en meteen was de spanning terug in haar lichaam.

In plaats van in vertrouwen de sessie integreren ging ze tegen mijn advies in weer haar aandacht uitreiken naar en energetisch contact maken met haar ex. En aangezien elke sessie tijd nodig heeft om te processen en verder los te laten gooide ze dit meteen van tafel door haar eigen obsessie en bewijsdrang dat ze niet los van hem kon komen.

Oorzaak 3

Een cliënt wil een ‘quick fix’. Men verwacht dat ik als holistisch therapeut alles voor hem of haar opruim, maar men is niet bereid naar hun eigen gewoontes en programmeringen te kijken. Ik geef altijd aan al mijn cliënten terug dat we 95% in sessies kunnen opruimen, maar dat de resterende 5% door hen zelf moet worden gedaan. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan het stoppen met bepaalde destructieve gewoontes die onbewust een routine zijn geworden. Die gewoonte doorbreken vraagt moed, een stukje discipline en doorzettingsvermogen. En daarin heeft ieder mens een VRIJE WIL.

Uit deze voorbeelden kan je zien dat naast het deel dat de therapeut doet er altijd cliënten zullen zijn die er nog niet klaar voor zijn of eigenlijk diep van binnen niet geholpen willen worden omdat de winst van hun klacht nog te groot is.

Wat maakt dat een coachsessie dan wél werkt?

Pas als je bereid bent om de winst die een klacht of probleem je geeft ook te willen aankijken en loslaten kan er volledige heling plaatsvinden.
Hiernaast is het dus belangrijk dat je aan mij als therapeut/coach je vertrouwen kunt geven, maar ook zelf bereid bent actief mee te willen doen door adviezen te volgen en opdrachten uit te voeren die nodig zijn om volmaakte veranderingen en resultaten te boeken.

Aangezien ik op een mooie berg sta in mijn deskundigheid overzie ik vrij goed wat er in de opbouw van een helingsproces nodig is. Het kan dan bijvoorbeeld zijn dat je na een bepaalde sessie je helemaal prut voelt omdat er heel veel weggestopte pijn is vrijgekomen, maar na de volgende sessie voel je je herboren omdat dan de laatste integratie van de behandeling via het lichaam plaatsvindt en ook jouw lichaam de nieuwe, vrije JIJ kan begrijpen en omarmen. Elk deel in jou mag namelijk gaan voelen dat het veilig is om jezelf te mogen zijn en om oude patronen los te kunnen laten.

Wil jij ook het gevoel dat er geen berg te hoog is en dat je echt vanuit je hart leeft?

Juist omdat na al die jaren werken met honderden cliënten me duidelijk is geworden wat er echt nodig is om tot blijvende resultaten te komen, heb ik de Total Healing Trajecten ontwikkeld. Hoogwaardige trajecten op maat.

Tijdens dit Total Healing traject krijg je niet alleen individuele coachsessies, maar ook opdrachten waarmee je gaat schrijven, doen, kijken en integreren. Zodat je ook zelf het werk gaat doen om zowel mentaal/emotioneel als fysiek alles op te ruimen en vervolgens te kunnen integreren en implementeren in je lichaam en geest zodat jij blijvend vrij van je klachten kan komen en zijn.

Maar ook als je een terugval hebt, heb je daarmee van mij de tools gekregen zodat je weet wat je zelf kunt doen om je weer te herpakken om nog sterker gecentreerd in je welzijn en ontwikkeling te komen staan.

Ik gun het iedereen, VRIJ thuis in zichzelf te komen en te gaan leven vanuit wie je van binnenuit werkelijk bent. Gezond, heel, volmaakt en compleet.

Ben jij er klaar voor?
De next level in je leven?
Vrij van pijn, angst, trauma, burn-out of belemmerende gedachten?

Voel jij dat er meer in jou zit?
En wil je dat NU eigen gaan maken?

Dan ben jij welkom voor een gratis intakegesprek via Zoom van 45 minuten voor een oriëntatie op een Total Healing Traject. Je kunt het intakegesprek hier boeken: https://terravoice-totalhealing.nl/intake

Maar als je liever live een intakegesprek in mijn praktijk wilt hebben met direct al een stuk afstemming van mij op jouw problematiek en/of hulpvragen, dan kun je een uitgebreid intakegesprek boeken: https://terravoice-totalhealing.nl/total-healing-coaching/#uitgebreideintake

Ik kijk ernaar uit om je tijdens een Total Healing Traject op maat te mogen begeleiden naar de mooiste versie van jezelf zodat ook jij kan voelen; ‘No mountain is too high’ als je vanuit je hart leeft.

Gelinde Hengst,
Total Healing Traject
KernCreator Academie
Terra Voice-methode