Ben jij iemand die graag een advies geeft aan de ander?
Ben jij die persoon die vaak advies van anderen ontvangt?
Hoe voelt dit als je jouw mening ongevraagd bij de ander neerlegt?
Hoe voelt het als je ongevraagd advies krijgt?

Is er iemand die kan ontvangen?

De eerste vraag die je jezelf kan stellen is:
Kan deze persoon wat ik wil zeggen wel ontvangen?
Hoe mooi jouw waarheid ook is, als de persoon die ongevraagd advies krijgt daar nog niet klaar voor is in zijn ontwikkeling, werkt jouw opmerking alleen maar averechts. Ook is het maar de vraag of jouw waarheid kloppend is voor de weg die een ander bewandelt.

Ik gebruik altijd het mooie voorbeeld van de rups die een vlinder wordt.
Als je probeert met je goede bedoelingen de rups te helpen sneller een vlinder worden door met jouw ‘wijsheid’, inzichten of fysieke hulp de cocon waar de rups in zit sneller te breken, mag je je afvragen of dit helpt.
De rups heeft het nodig om op eigen kracht zijn spieren sterk te maken, zodat zodra hij dan die vlinder is, sterk genoeg zijn vleugels heeft ontwikkeld om te kunnen vliegen.

Voor de ander denken en praten

De mens is zo goed om zich met de problemen van de ander bezig te houden. Het is een vlucht om niet met verantwoordelijkheid je focus op je eigen leven te houden. Want als daar een probleem is, hoef je hier niet te kijken.
Ook laat je de ander niet in zijn waarde door zijn eigen ervaringen in het leven te mogen aangaan.
Een mens kan groeien door tegenslag, ziekte, verdriet of verwarring. Ik zie het altijd als een groeistuip waar je als mens in zit. Het geeft je de ruimte om naar een groter bewustzijn te groeien, en groeien doet nu eenmaal soms pijn.

Actief luisteren naar wat een ander zegt

Een andere manier om niet de verantwoordelijkheid voor je eigen leven aan te gaan, is door altijd de mening van de ander belangrijker te maken dan jezelf. Je wordt een bal waar je iedereen tegenaan laat schoppen, maar daarin vind je nooit jezelf terug.

In mijn praktijk Terra Voice ontvang ik zo vaak cliënten die allemaal aannames over zichzelf hebben opgebouwd door wat opvoeders of andere therapeuten tegen en over hen hebben gezegd.

Contact maken met je eigen waarheid en verantwoordelijkheid

Mijn ingang om met mensen te werken, is om een ieder bij zijn eigen wijsheid te brengen. Ieder mens weet van nature wat goed is voor hem. Het enige waar ik in ondersteun, is door de ander daar weer naar te laten luisteren.
En natuurlijk deel ik ook mijn kennis en ervaring, maar altijd afgestemd en dienstbaar naar de andere persoon. Ik wil dat niemand gelooft wat ik zeg. Ik nodig je uit om te voelen of het resoneert bij wie jij bent!

Je neemt jezelf waar door de ander als jouw spiegel. Kan je ontvangen wat je daarin ziet? Kan je waarnemen dat alles wat je tegen de ander zegt of hoort in de woorden van de ander over jezelf gaat?
Dit is jouw ingang om te komen bij je eigen waarheid. En waarheid is niet een vaststaand feit, maar energie die altijd in beweging is en meegroeit met de persoon die jij kiest te zijn.

Gevraagd advies

Ook ik heb mogen leren verantwoordelijkheid te nemen om alleen iets te delen over de ander wat ik zie als ik er om gevraagd word.
Door mijn helder waarnemen voel ik altijd heel precies aan wat er bij een ander speelt. In mijn werk is dit een prachtig talent wat ik met liefde inzet en maakt dat ik snel tot de kern kan doordringen van wat er echt bij iemand speelt en wat hem onvrij maakt zichzelf te zijn.

In mijn sociale contacten heb ik mogen leren mijn mond te houden. Ik heb letterlijk in mijn systeem gezet dat ik uit het verhaal van de ander blijf. Omdat ik heldervoelend ben, maakte ik vaak niet eens bewust opmerkingen die mensen enorm konden raken of triggeren. Het gevolg hiervan was dat ik negativiteit over mij heen kreeg die echt niet bij mij thuis hoorde, maar een ontlading was van iemands opgebouwde frustratie. Ik kies ervoor om liefdevolle contacten met mensen te hebben en daar hoort geen vuilnisbak dump mentaliteit bij.

Ik vertrouw er op dat iedereen weet wat goed is voor hem. En als iemand een klik voelt met mijn ‘zijnskwaliteit’ en ondersteuning wil naar persoonlijke groei, verantwoordelijkheid nemen en creator worden van je eigen leven en moeiteloos jezelf mogen zijn dan ben je welkom in mijn prachtige Terra Voice Opleiding & Praktijk.

Gelinde Hengst
Trainer & ontwikkelaar van de Terra Voice-methode.
In vrijheid expressie geven aan wie jij bent!