Het reguliere onderwijs sluit niet meer aan bij de huidige ontwikkeling van de maatschappij en het gezond kunnen ontwikkelen van een kind. In plaats vanuit moeten, prestatie, aanleren, probleemgericht en te korten aan stippen, mogen we gaan bewegen naar talent en hart georiënteerd onderwijs.

In deze podcast ga ik hierover in gesprek met Jopke Hergaarden. Zij is ruim 15 jaar leerkracht basisonderwijs. Ze heeft op meerdere scholen gewerkt alsook in het speciaal onderwijs. Hiernaast heeft ze veel geïnvesteerd in haar persoonlijk groei en ken ik haar al heel lang als een zeer oprechte hartverwarmende hsp’er. Ik heb haar in mijn praktijk 1 op 1 via coaching sessies mogen begeleiden en ze heeft twee opleidingen van mijn Terra Voice Academy volledig doorlopen.

Samen hebben we regelmatig gesproken over de obstakels waar zij tegen aanliep in het reguliere onderwijs en hoe hard het nodig is dat kinderen anders begeleid gaan worden.

Ook mag een leerkracht veel meer de ruimte krijgen binnen het lesgeven haar eigen talent en intuïtie in te brengen. Dit mag op de PABO al onderwezen worden. Want een kind leert van een volwassene en als een leerkracht zelf niet emotioneel, sociaal en intuïtief ontwikkeld is, kunnen ze weinig anders dan (vaak saaie) kennis overbrengen. Plus kinderen kunnen dit in de huidige tijd zelf wel op het internet opzoeken.

Het gevolg is dat nu steeds meer kinderen en jongeren ongemotiveerd naar school gaan en depressie en uitval toenemen.

Wat is er dan WEL nodig?
Dat bespreken we in deze Gelinde Hengst Podcast – Talent & hart georiënteerd onderwijs.

Mijn missie is om tijdens mijn Gelinde Hengst Podcast – Jouw route naar een happy life, meer vrouwen (en mannen) hart gecentreerd in het leven te laten staan waardoor we samen een mooiere leefwereld kunnen gaan creëren. Dit gebeurt o.a. als iedereen zijn verantwoordelijkheid leert te nemen voor zijn eigen onverwerkte stukken zodat die niet meer in de wereld geprojecteerd hoeven worden.

In deze intuïtieve podcast deel ik naast multidisciplinaire holistische kennis en 23 jaar coaching ervaring ook soms gechannelde informatie.

Verder vind ik het super leuk om feedback van je te ontvangen. Laat me weten wat je van de podcast vond en ik hoor graag welke onderwerpen, problemen of vragen er zijn waar jij als ambitieuze vrouw tegen aanloopt dan kan ik die mogelijk in een volgende podcast voor jou beantwoorden.

Onderwerpen die in ieder geval voorbij gaan komen in de Gelinde Hengst podcast – Jouw route naar een happy life: Health, Mindset, law of Attraction en Feminine Leadership.

Veel luister plezier met deze Gelinde Hengst Podcast met als thema; in gesprek met Jopke Hergaarden over talent en hart georiënteerd onderwijs – Jouw route naar een happy life.

Liefs,
Gelinde

Beluister de podcast hieronder

Wil je geen podcast misssen?
Abonneer je dan op mijn podcastkanalen!