Het valt me al een tijd op hoe massaal er gekopiëerd wordt, waardoor een stuk eigenheid meer en meer verdwijnt. 

Als ik naar de wereld kijk, zie ik dat een klein groepje mensen echt authentiek spreekt en hun kennis, waarheid, vaardigheden op hun eigen unieke manier deelt. 

Een grotere groep daarintegen kopieert van anderen. Deze mensen leven niet wat ze uitdragen. Dat kan ook nooit als je de ander zijn woorden, kennis of methodiek kopieert.  

Kopiëren van anderen doe je in de eerste kinderjaren. Daarna mag je langzaam leren voor jezelf na te denken, je eigen talent te ontwikkelen en een gevoel opbouwen dat jij goed bent zoals je bent. 

Bij de meeste mensen heeft dit ongezond uitgepakt. Ze gaan leven vanuit een onecht zelf en streven vooral een imago na in plaats van zichzelf te mogen en leren zijn. 

Ook in de persoonlijke groei en spirituele wereld zie ik dit veel. Theorieën overgenomen door anderen vliegen voorbij, maar ik voel en zie geen bezieling van degene die dit delen. 

Hierdoor wordt de boodschap steeds onduidelijker en ongeloofwaardiger en zijn we in een tijdperk beland waar fake news een nieuwe modeterm is. 

Als ik hier vanuit een dieper innerlijk schouwen naar kijk, zijn ook meer een meer mensen fake geworden terwijl ze het tegenovergestelde schrijven. 

Als jij kopieert van de ander, zijn kennis, methodiek, woorden, ideeën dan laat dit voor mij zien dat je het zelf niet hanteert. Want kennis en weten wat belichaamd wordt, spreekt met haar eigen woorden en inleving. 

Zelf volg ik al een hele tijd veel trainingen in Amerika. En ik kan een paar grote namen noemen waarvan ik zie dat ze een totale methodiek, lesprogramma van een training hebben gekopieerd en het hun eigen naam en methodiek hebben gegeven. 

Met de komst van AI zal dit alleen maar toenemen. De nep experts.  

De weg naar binnen in plaats van naar buiten en authentiek jezelf gaan zijn is de uitnodiging van deze podcast. 

Kopiëren ontstaat vanuit onzekerheid, een gebrek aan belichaming van wat je uitdraagt en een fake zelf.  

Klaar voor meer echtheid? 

Mijn missie is om tijdens mijn Gelinde Hengst Podcast – Jouw route naar een happy life, meer vrouwen (en mannen) hartgecentreerd in het leven te laten staan waardoor we samen een mooiere leefwereld kunnen gaan creëren. Dit gebeurt o.a. als iedereen zijn verantwoordelijkheid leert te nemen voor zijn eigen onverwerkte stukken zodat die niet meer in de wereld geprojecteerd hoeven worden.

In deze intuïtieve podcast deel ik naast multidisciplinaire holistische kennis en 23 jaar coaching ervaring ook soms gechannelde informatie.

Verder vind ik het superleuk om feedback van je te ontvangen. Laat me weten wat je van de podcast vond en ik hoor graag welke onderwerpen, problemen of vragen er zijn waar jij als ambitieuze vrouw tegen aanloopt dan kan ik die mogelijk in een volgende podcast voor jou beantwoorden.

Onderwerpen die in ieder geval voorbij gaan komen in de Gelinde Hengst podcast – Jouw route naar een happy life: Health, Mindset, Law of Attraction en Feminine Leadership.

Veel luisterplezier met deze Gelinde Hengst Podcast met als thema: kopiëren van anderen fake persoonlijkheid – Jouw route naar een happy life.

Liefs,

Gelinde Hengst

Beluister de podcast hieronder

Wil je geen podcast missen?
Abonneer je dan op mijn podcastkanalen!