Een overprikkeld zenuwstelsel ligt ten grondslag aan stress, fysieke klachten, ziektes en aan het gevoel constant in de overlevingsstand te staan. 

Je lichaam kan niet meer goed ontspannen en kan alle prikkels die van buitenaf komen niet meer goed verwerken. Als dit te lang duurt is dit een aanslag op je immuunsysteem en word je ziek. 

Je kan heel veel zelf doen om beter te leren ontspannen en daardoor meer en makkelijker prikkels van buitenaf los te laten. 

Als jij nog rondloopt met veel onverwerkt trauma, opgepropte emoties of verwaarloosde kind delen in jezelf, kan je lichaam om het minste geringste in de overlevingsstand schieten. Het is dan echt nodig hier ondersteuning in te vragen. 

Want het ‘probleem’ zit hem er dan in dat  je al zoveel ALLEEN hebt gedaan. En in de veiligheid van het samenzijn kan je leren gerustgesteld te worden in al die momenten dat er in je kinderjaren niet aan je behoeftes werd voldaan. 

Toch zijn er nog meer factoren die maken dat je zenuwstelsel zichzelf niet meer voldoende reguleert. Ik praat erover in deze Gelinde Hengst Podcast – Een overprikkeld zenuwstel, wat nu?  

Ik deel hele persoonlijke verhalen wat ik heb gedaan om weer gezonder in leven te staan. 

Deze podcast is voor iedereen super waardevol. Ik ga echt de diepte in en belicht dit onderwerp heel breed. 

Ook geef ik hele praktische oefeningen waar je meteen mee aan de slag kunt (we doen het zelfs samen), waardoor je al luisterend meer ontspanning kan gaan toelaten. 

Mijn missie is om tijdens mijn Gelinde Hengst Podcast – Jouw route naar een happy life, meer vrouwen (en mannen) hartgecentreerd in het leven te laten staan waardoor we samen een mooiere leefwereld kunnen gaan creëren. Dit gebeurt o.a. als iedereen zijn verantwoordelijkheid leert te nemen voor zijn eigen onverwerkte stukken zodat die niet meer in de wereld geprojecteerd hoeven worden.

In deze intuïtieve podcast deel ik naast multidisciplinaire holistische kennis en 23 jaar coaching ervaring ook soms gechannelde informatie.

Verder vind ik het superleuk om feedback van je te ontvangen. Laat me weten wat je van de podcast vond en ik hoor graag welke onderwerpen, problemen of vragen er zijn waar jij als ambitieuze vrouw tegen aanloopt dan kan ik die mogelijk in een volgende podcast voor jou beantwoorden.

Onderwerpen die in ieder geval voorbij gaan komen in de Gelinde Hengst podcast – Jouw route naar een happy life: Health, Mindset, Law of Attraction en Feminine Leadership.

Veel luisterplezier met deze Gelinde Hengst Podcast met als thema: Een overprikkeld zenuwstel, wat nu? – Jouw route naar een happy life. 

Liefs,

Gelinde Hengst

Beluister de podcast hieronder

Wil je geen podcast missen? Abonneer je dan op mijn podcastkanalen!