Ieder mens zou één keer in zijn leven een periode aandacht mogen gaan geven aan onverwerkt trauma. Want wie heeft er niet last van? De wereld en het samenleven met elkaar zal er in ieder geval een stuk fijner door worden.

In deze podcast leg ik heel breed holistisch uit waar trauma allemaal vandaan kan komen. 

Bijna alle fysieke klachten, angsten, depressie, ziektes, negatief denken, verslaving, het gevoel dat iets je tegenhoudt, komt voort uit onverwerkt trauma. 

Trauma kan heel breed ontstaan en doorgegeven worden. Het vraagt echt om een ‘gekwalificeerde’ therapeut die hier effectief mee aan de slag gaat. 

Trauma wordt opgeslagen in je lichaam. Daarom heeft het weinig zin erover te gaan praten.  

Het gevolg à het probleem zit in je hoofd en het probleem kan niet het eigen probleem oplossen. 

Het is zelfs zo dat je brein – als gevolg van trauma – geprogrammeerd is geraakt met allemaal overlevingsmechanismen/ copingmechanismen die proberen te voorkomen dat je het trauma opnieuw voelt. 

Dit zijn je klachten.  

In deze podcast leg ik de noodzaak uit om naar de oorzaak van je klachten te gaan.  

Als onder andere holistisch traumatherapeut en sjamaan/healer weet ik dat elke klacht een verhaal vertelt dat gehoord wil worden. 

Een trauma is een gebeurtenis die op het moment dat het plaatsvond voor jou te heftig was om te verwerken. Dit kan door je leeftijd komen, maar ook door een ervaring die je in shock of schaamte heeft gebracht, zoals een auto-ongeluk, mishandeling, misbruik, aanranding of op een onverwachte manier verliezen van een kind, ouder of geliefde. 

Maar ook hele kleine, onbenullige lijkende ervaringen kunnen in het onderbewuste niet verwerkt of negatief begrepen zijn waardoor van daaruit een programmering of overtuiging ontstaat die op een negatieve manier je leven kan gaan beheersen. 

Je onderbewuste (wat 95% van je handelen bepaald) en waar trauma wordt opgeslagen is eigenlijk een 5-jarig kind die alles wat het meemaakt persoonlijk maakt. Als je ouders vroeger bijvoorbeeld veel ruzie hadden thuis, kan een 5-jarig kind dat niet begrijpen en denkt dat het door hem komt.  

De meeste programmeringen vinden plaats de eerste 7 jaar van je leven omdat je dan nog alles als een hypnosespons, zonder kritisch vermogen tot je neemt. Daar zitten vaak ook de heftigste trauma’s opgeslagen waar een kind door zijn leeftijd of foute situatie die plaatsvond, de ervaring niet kon verwerken.  

Iemand verwijtend aanspreken op zijn gedrag op het moment dat hij/zij in haar traumareactie zit, heeft totaal geen zin. De afwijzing door de ander zal het traumamechanisme alleen maar erger maken.  

In deze podcast leg ik de noodzaak voor en de voordelen van traumaverwerking uit, voor het welzijn van je leven. 

Mijn missie is om tijdens mijn Gelinde Hengst Podcast – Jouw route naar een happy life, meer vrouwen (en mannen) hartgecentreerd in het leven te laten staan waardoor we samen een mooiere leefwereld kunnen gaan creëren. Dit gebeurt o.a. als iedereen zijn verantwoordelijkheid leert te nemen voor zijn eigen onverwerkte stukken zodat die niet meer in de wereld geprojecteerd hoeven worden.

In deze intuïtieve podcast deel ik naast multidisciplinaire holistische kennis en 23 jaar coaching ervaring ook soms gechannelde informatie.

Verder vind ik het superleuk om feedback van je te ontvangen. Laat me weten wat je van de podcast vond en ik hoor graag welke onderwerpen, problemen of vragen er zijn waar jij als ambitieuze vrouw tegen aanloopt dan kan ik die mogelijk in een volgende podcast voor jou beantwoorden.

Onderwerpen die in ieder geval voorbij gaan komen in de Gelinde Hengst podcast – Jouw route naar een happy life: Health, Mindset, Law of Attraction en Feminine Leadership.

Veel luisterplezier met deze Gelinde Hengst Podcast met als thema: Trauma verwerken – de oorzaak aanpakken van je probleem of klacht  – Jouw route naar een happy life. 

En vergeet niet deze podcast te delen als je haar waardevol vindt. 

Liefs,

Gelinde Hengst

Beluister de podcast hieronder

Wil je geen podcast missen? Abonneer je dan op mijn podcastkanalen!