Als je muziek, dans en theater in het onderwijs en in het leven van een kind integreert dan wordt de gezonde ontwikkeling van een kind enorm gestimuleerd. 

Maar niet elke ouder heeft dit zelf meegekregen, ontwikkeld of heeft er affiniteit mee. 

Hoe prachtig is het dan dat je Tessa Wulff van Tessa Totaaltheater kunt inhuren om met kinderen op school aan de slag te gaan om zich weer op een vrije, eigen unieke manier te mogen uitdrukken. 

Tessa is danstherapeut (afgestudeerd conservatorium in Enschede) en heeft alweer 14 jaar geleden bij mij de opleiding gevolgd tot holistisch stemtherapeut en heeft ook even daarna lesgegeven als gastdocent bij mijn Terra Voice Opleiding – helende werken met stem, dans en theater. Daarnaast is ze ook speltherapeut. 

In deze Gelinde Hengst Podcast legt Tessa uit hoe waardevol haar werk is voor de ontwikkeling van kinderen. 

 Ze geeft kinderen weer de kans hun ruimte in te nemen (ook de stille kinderen die normaal onzichtbaar zijn in de klas), hun eigen plek te voelen, zich te kunnen en mogen uiten en emotioneel ook intelligente kinderen te worden. 

Dansen, zingen, spelen geeft het kind de kans om onafgemaakte ervaringen (trauma’s) alsnog in de beweging rond te maken (te verwerken). 

Tessa heeft ook echt een talent om elk kind mee te krijgen. Ook die 8ste groeper die het eigenlijk stom vindt. Plezier maken, samenwerken, je plek innemen, je grenzen verleggen, je lichaam voelen en innemen, stress, spanning en naar binnengeslagen emoties uiten. In het theater wat Tessa op scholen brengt zien de leerkrachten de kinderen opbloeien. 

Ook helpt ze leerkrachten hun creativiteit meer uit te pakken, zodat ook zij vrijer en meer afgestemd naar het kind voor de klas kunnen staan. En Tessa heeft zelfs een YouTube kanaal waar ook ouders creatieve inspiratie kunnen ontvangen. En via haar boek Creatieve Stilte heb je helemaal veel inspiratie in huis als ouder of docent. 

Voor elke ouder, leerkracht, opvoeder en coach die met kinderen werkt raad ik deze mooie waardevolle Gelinde Hengst Podcast met als thema; theater, dansen en zingen voor de persoonlijke groei van kinderen in gesprek met Tessa Wulff – Jouw route naar een happy life – van harte aan.

Mijn missie is om tijdens mijn Gelinde Hengst Podcast – Jouw route naar een happy life, meer vrouwen (en mannen) hartgecentreerd in het leven te laten staan waardoor we samen een mooiere leefwereld kunnen gaan creëren. Dit gebeurt o.a. als iedereen zijn verantwoordelijkheid leert te nemen voor zijn eigen onverwerkte stukken zodat die niet meer in de wereld geprojecteerd hoeven worden.

In deze intuïtieve podcast deel ik naast multidisciplinaire holistische kennis en 23 jaar coaching ervaring ook soms gechannelde informatie.

Verder vind ik het superleuk om feedback van je te ontvangen. Laat me weten wat je van de podcast vond en ik hoor graag welke onderwerpen, problemen of vragen er zijn waar jij als ambitieuze vrouw tegen aanloopt dan kan ik die mogelijk in een volgende podcast voor jou beantwoorden.

Onderwerpen die in ieder geval voorbij gaan komen in de Gelinde Hengst podcast – Jouw route naar een happy life: Health, Mindset, Law of Attraction en Feminine Leadership.

Vind je deze podcast waardevol? Superleuk als je haar wilt delen. 

Liefs,

Gelinde Hengst

Beluister de podcast hieronder

Wil je geen podcast missen? Abonneer je dan op mijn podcastkanalen!