Wie wil er niet graag gezien worden door de ander? 

We vinden het allemaal fijn als we erkenning krijgen en gewaardeerd worden voor wie we zijn of voor wat we doen. 

En toch….is bij een grote groep mensen dit verlangen om gezien te worden onvervulbaar.

Al krijgen ze een complimentje, het kan niet echt ontvangen worden of iemand heeft het structureel nodig om zich goed genoeg te voelen. 

In deze podcastaflevering benoem ik meerdere redenen waarom iemand zich niet gezien voelt en ik ga in op wat de diepere oorzaken hiervoor zijn. 

Ik denk dat er – in deze huidige tijd – sowieso een probleem is met elkaar werkelijk zien. Veel mensen zijn vooral bezig zichzelf te laten zien maar missen de empathische skills om er ook emotioneel voor de ander te kunnen zijn. 

Veel relaties gaan hier ook op stuk. Vooral veel vrouwen missen emotioneel support van hun partner. 

Ook zijn er vrouwen die té empathisch zijn, waardoor ze structureel hun eigen behoeftes negeren om zich steeds dienstbaar op te kunnen stellen naar de ander.

Hier zit ook een dieper verlangen onder om gezien te worden. Maar: wie zichzelf niet ziet zal dit ook bevestigd zien in zijn omgeving. 

Wil je jezelf echt ZIEN dan mag jij zelf gaan zien. En alle stukken waar jij je nooit gezien hebt gevoeld. 

Bij sommige traumastukken kan je zelf niet komen. Dat is het vroeg kindtrauma waar emotionele en of fysieke verwaarlozing heeft plaatsgevonden of waar er door omstandigheden geen gezonde hechting met de moeder heeft plaats kunnen vinden. 

Loop je rond met de gedachte of het gevoel: ‘wie ziet mij?’ 

Luister dan naar deze podcast. Het is jouw volgende stap naar meer inzicht hoe je eigenwaarde kunt opbouwen die van binnenuit komt.  

Voel je welkom om de podcast met je omgeving te delen.

Veel luisterplezier!

Liefs,
Gelinde Hengst

********

Mijn missie is om tijdens mijn Gelinde Hengst Podcast – Jouw route naar een happy life, meer vrouwen (en mannen) hartgecentreerd in het leven te laten staan waardoor we samen een mooiere leefwereld kunnen gaan creëren. Dit gebeurt o.a. als iedereen zijn verantwoordelijkheid leert te nemen voor zijn eigen onverwerkte stukken zodat die niet meer in de wereld geprojecteerd hoeven worden.

In deze intuïtieve podcast deel ik naast multidisciplinaire holistische kennis en 23 jaar coaching ervaring ook soms gechannelde informatie.

Verder vind ik het superleuk om feedback van je te ontvangen. Laat me weten wat je van de podcast vond en ik hoor graag welke onderwerpen, problemen of vragen er zijn waar jij als ambitieuze vrouw tegen aanloopt dan kan ik die mogelijk in een volgende podcast voor jou beantwoorden.

Onderwerpen die in ieder geval voorbij gaan komen in de Gelinde Hengst podcast – Jouw route naar een happy life: Health, Mindset, Law of Attraction en Feminine Leadership.

Beluister de podcast hieronder

Wil je geen podcast missen? Abonneer je dan op mijn podcastkanalen!