Op dit moment blijken bijna 1 op de 2 koppels te scheiden in Nederland. Vooral de vechtscheidingen geven grote problemen waar vooral de kinderen de grote verliezers zijn. 

In deze Gelinde Hengst Podcast heb ik het voorrecht om een prachtig gesprek hierover te hebben met Mariëlle van der Giessen. Zij is al 25 jaar familierecht advocaat en sinds 2003 gecertificeerd MFN- mediator. 

Ook geeft Mariëlle als advocaat trainer les in communicatievaardigheden aan de beroepsopleiding advocatuur. En sinds kort heeft ze met een collega het centrum Holistisch Conflicthantering opgericht. 

Het doel van het centrum voor holistisch conflicthantering is om o.a. de diepere onderstromen die tijdens een conflict spelen aan te kijken en daar al coachend in te bemiddelen. Alsook daar bewustzijn en zichtbaarheid aan te geven. 

Bij een scheiding kunnen namelijk de rode knoppen aan beide kanten goed getriggerd raken en als dit onvoldoende begeleid wordt, voor de rechter uitgespeeld worden met alle destructieve consequenties van dien. 

Door bewustzijn te brengen naar onverwerkt trauma, het doorgeven van onzichtbare familiepatronen, kunnen (ex)partners verantwoordelijkheid gaan krijgen voor hun eigen geraakte innerlijk onverwerkte verstrikkingen. Hierdoor hoeven ze dit vervolgens niet meer op elkaar te projecteren en kan een scheiding ook een kans worden tot groei en doorbreken van onbewuste patronen.

In 2019 was Mariëlle mijn advocaat en heb ik als therapeut en haar cliënt kunnen ervaren wat voor topper zij is in haar werk. Haar kracht – naast dat ze super kundig is in haar werk – is dat zij zich ook in haar persoonlijke en spirituele groei heeft verdiept en ontplooid. Dit maakt haar een advocaat en mediator die verder kijkt, aanvoelt en handelt. 

Ik was in ieder geval super blij dat zij aan mijn zijde heeft gestaan. En ik gun het een ieder om zich door haar te laten begeleiden als je in een scheiding komt of in mijn geval helaas gezag diende aan te vragen. 

En wat mij altijd bij zal blijven is dat Mariëlle en ik zo afgestemd waren dat we in hetzelfde jurkje bij de rechtbank aankwamen. Hoe was het mogelijk 😊 

Ik wens je veel luisterplezier met dit super waardevolle gesprek. Zeker als je wilt scheiden, relatieproblemen ervaart of anders met conflicten wilt omgaan. 

Liefs,
Gelinde Hengst

********

Mijn missie is om tijdens mijn Gelinde Hengst Podcast – Jouw route naar een happy life, meer vrouwen (en mannen) hartgecentreerd in het leven te laten staan waardoor we samen een mooiere leefwereld kunnen gaan creëren. Dit gebeurt o.a. als iedereen zijn verantwoordelijkheid leert te nemen voor zijn eigen onverwerkte stukken zodat die niet meer in de wereld geprojecteerd hoeven worden.

In deze intuïtieve podcast deel ik naast multidisciplinaire holistische kennis en 24 jaar coaching ervaring ook soms gechannelde informatie.

Verder vind ik het superleuk om feedback van je te ontvangen. Laat me weten wat je van de podcast vond en ik hoor graag welke onderwerpen, problemen of vragen er zijn waar jij als ambitieuze vrouw tegen aanloopt dan kan ik die mogelijk in een volgende podcast voor jou beantwoorden.

Onderwerpen die in ieder geval voorbij gaan komen in de Gelinde Hengst podcast – Jouw route naar een happy life: Health, Mindset, Law of Attraction en Feminine Leadership.

Beluister de podcast hieronder

Wil je geen podcast missen? Abonneer je dan op mijn podcastkanalen!