Het is als ouder vooral jouw taak om je eigen tekortkomingen, angsten, trauma’s, onverwerkte emoties en gebrek aan eigenwaarde NIET op je kind te projecteren.
 
Dat is hoe ik – als moeder en therapeut/coach – kijk naar het opvoeden van kinderen.

Kinderen kunnen wel een prachtige kans zijn – als jij bereid bent om je daarvoor open te stellen – om jouw eigen onverwerkte kindstukken te kunnen helen. En reken maar dat als je kinderen hebt die onverwerkte ervaringen in je geraakt zullen worden.

In deze Gelinde Hengst Podcast – Conscious Parenting – Wat projecteer jij nog op je kind? kijken we samen hoe jij bewuster je kind kan opvoeden.

Ik leg uit dat je kind niet van jou is of jouw bezit is.

Jij hebt tijdelijk de nederige dienstbare taak ze te mogen begeleiden.

Maar vooral ook om het volmaakte leven dat zij zijn niet te verpesten door je mogelijke eigen onredelijke verwachtingen, gebrek aan eigenwaarde, inlevingsvermogen en trauma’s te projecteren.

Waar het vooral over gaat is:

⭐ dat jij leert het gedrag van je kind niet langer persoonlijk te maken
⭐ dat je het gedrag van je kind en wat dat met JOU doet uit elkaar weet te halen
⭐ dat je leert – zoals ik dat noem – om in het hele brein te blijven door je eigen triggers op te ruimen
⭐ dat je bekijkt hoe jij met grenzen omgaat, wat jij nog tolereert in je leven en waar jij je kind nog verantwoordelijk maakt voor iets dat niet hun taak is als kind naar jou toe

Kinderen zijn prachtige spiegels van waar wij onszelf zijn verloren en waar wij onszelf nog mogen helen. Hoe meer we als ouder de verantwoordelijkheid nemen dit te doen, hoe meer plezier, gemak en genieten je terug zult krijgen in het mogen aanschouwen en begeleiden van je kind naar volwassenheid.

Kinderen zijn zo prachtig mooi. En allemaal uniek. Het kind wil vooral van jou het vertrouwen krijgen dat het haar/zijn leven mag inrichten waar zijn ziel hiervoor op aarde is gekomen.

Ik gun jou als ouder en moeder van harte om deze podcastaflevering over conscious parenting te beluisteren. Als jij er klaar voor bent om niet langer het opvoeden als een lijdensweg te ervaren, maar in vrij zijn en groeikansen te gaan leiden en ervaren.

Laten we vooral kinderen gaan ‘opvoeden’ vanuit zelfbewustzijn en vertrouwen in hun eigen innerlijke guidance. Op naar een nieuw bewustzijn en nieuwe wereld.

Veel luisterplezier!

Liefs, Gelinde Hengst

********

Mijn missie is om tijdens mijn Gelinde Hengst Podcast – Jouw route naar een happy life, meer vrouwen (en mannen) hartgecentreerd in het leven te laten staan waardoor we samen een mooiere leefwereld kunnen gaan creëren. Dit gebeurt o.a. als iedereen zijn verantwoordelijkheid leert te nemen voor zijn eigen onverwerkte stukken zodat die niet meer in de wereld geprojecteerd hoeven worden.

In deze intuïtieve podcast deel ik naast multidisciplinaire holistische kennis en 24 jaar coaching ervaring ook soms gechannelde informatie.

Verder vind ik het superleuk om feedback van je te ontvangen. Laat me weten wat je van de podcast vond en ik hoor graag welke onderwerpen, problemen of vragen er zijn waar jij als ambitieuze vrouw tegen aanloopt dan kan ik die mogelijk in een volgende podcast voor jou beantwoorden.

Onderwerpen die in ieder geval voorbij gaan komen in de Gelinde Hengst podcast – Jouw route naar een happy life: Health, Mindset, Law of Attraction en Feminine Leadership.

 

Beluister de podcast hieronder

Wil je geen podcast missen? Abonneer je dan op mijn podcastkanalen!