In onze huidige tijd zie je dat vrouwen met hogere posities vaak vermannelijkt zijn. Op een mannelijke manier proberen vrouwen zich staande te houden in een wereld die nog steeds door mannen gedomineerd wordt. Vrouwen zijn net zoals veel mannen uit hun hoofd gaan leven en nemen hun besluiten door alles te analyseren.

Vrouwelijkheid innemen

Toch ben je niet voor niks een vrouw met je eigen kwaliteiten, talenten, je vrouwelijkheid en mystieke vermogens.
Vrouwelijk leiderschap begint als je je als vrouw weer toestaat je als een vrouw te mogen voelen en te gedragen.
Wat houdt dit in om je als een vrouw te mogen voelen?
Van nature is een vrouw intuïtief. Een vrouw die in haar vrouwelijke kracht staat, weet van binnenuit hoe iets is, zit of nodig is. De vrouw draagt door haar baarmoeder het mystieke scheppende vermogen in zich. Dit is de energie waar alle kosmische kennis zich in ontvouwt.
Je als een vrouw gedragen?
Door weer verbinding te maken met je intuïtie als vrouw, leer je weer van binnenuit te weten van waaruit je handelen zich mag voortvloeien. Door te stoppen op een mannelijke manier alles te willen analyseren om tot een besluit te komen, maar je vrouwelijkheid in te nemen, te weten en hiernaar te handelen, zullen besluiten afgestemd zijn op kosmische waarde die altijd vanuit liefde handelt voor elk betrokken persoon.

Luisteren naar je vrouwenlichaam

Op het moment dat je als vrouw weer contact maakt met je cyclus waar de hele scheppende beweging van het leven zich in vertaalt, leer je weer te luisteren naar de diepere betekenis van haar bestaan.
Net zoals je winter-, lente-, zomer- en herfstseizoenen hebt, zo laat het vrouwelijk lichaam ook zien welk onderdeel van leven nu aandacht vraagt. Door je hormonen worden gedurende een maand vele emoties en haar toestanden aangeraakt die als ze geëerd worden, verdiepende rituelen en helende informatie in zich dragen.

Verantwoordelijkheid

Van nature heeft de vrouw een diepere verbinding tot zorgdragen en verantwoordelijk zijn voor het geheel.
Na een scheiding in relatie zie je niet voor niks dat veel vrouwen meer oog hebben en verantwoordelijkheden dragen voor haar kinderen, maar daarnaast ook nog eens als een duizendpoot werk, sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheden overziet en draagt.

Steun ontvangen voor je vrouwelijkheid

Vrouwen mogen door de maatschappij en van elkaar meer steun ontvangen. Geen enkele vrouw wil in haar hart haar kind achterlaten als ze een paar maanden na haar bevalling weer dient te gaan werken.
Je ziet al mooie voorbeelden in bijvoorbeeld Finland waar sommige vrouwen de baby in een draagzak gewoon mee naar hun werk nemen en tussendoor voeden. Het leven mag weer vrouw- en kindvriendelijker worden.
Een kind hoor je niet uit huis te plaatsen om te kunnen werken. Alles hoort er tegelijk te mogen zijn.

Vrouwelijk leiderschap

Een vrouw die weer intuïtief en vanuit haar vrouwelijkheid handelt en opkomt voor zorgdragen voor het geheel, laat de wereld zien dat je niemand dient buiten te sluiten. Kinderen, ouderen, vrouwen en mannen; samen draag je het gemeenschappelijke leven. Samen doe je en werk je samen waarin je goed bent.
De vrouw die weer haar innerlijke leiderschap inneemt, laat haar behoeften en lichaam niet meer onderdrukken, maar gebruikt het als de poort van kennis die zorgdraagt voor het geheel.

Gelinde Hengst, holistisch coach
Trainer & ontwikkelaar Terra Voice-methode
In vrijheid expressie geven aan wie jij bent!