Iedereen draagt een verhaal met zich mee over zichzelf. Het verhaal dat jij over jezelf vertelt wordt je realiteit in hoe je naar jezelf en de ander kijkt. Je verhaal van hoe je vindt dat jij bent, is volledig gevormd door je ervaringen, overtuigingen en input vanuit je omgeving.
Elke gedachte die jij gelooft creëert jouw realiteit. Welke gedachten jij bent gaan geloven, zijn ontstaan door het verinnerlijkte verhaal dat de ander over jou heeft verteld.

Als je naar een baby kijkt heeft die geen negatieve gedachten of overtuigingen over zichzelf. Dus alles wat jij denkt en vervolgens vindt, heb je ergens aangeleerd. In mijn werk als therapeut/coach maar ook in mijn eigen ontwikkeling ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de waarheid. Niet DE waarheid, maar een waarheid die klopt en resoneert door mij heen. En bij mijn cliënten de waarheid die hun thuis brengt bij hun WARE zelf.

Een eerste vraag die jij jezelf kan stellen; ga ik mij goed voelen door het verhaal dat ik elke keer over mezelf vertel?
In deze blog neem ik je op reis, hoe je voorbij je aangenomen verhaal kan gaan kijken en meer contact kan gaan maken met wie jij werkelijk bent.

Hoe ontstaat ons verhaal door overtuigingen?

1. Als baby, peuter en kleuter absorberen we als een spons alles wat onze ouders en omgeving doet. We hebben nog niet ons kritisch vermogen om zelf na te denken ontwikkeld en leren door de ander te kopiëren.
Alles wat wij onze ouders zien doen of juiste niet zien doen maar laten gebeuren of inslikken, gaan wij ook tot een bepaalde hoogte overnemen.
Als je moeder bijvoorbeeld altijd beren op de weg ziet, heb je grote kans dat jij nu ook altijd op zoek bent naar een beer op jouw weg. Als je vader angst heeft om zich uit te spreken naar een ander, kan het zomaar zijn dat jij dat nu ook lastig vindt. Als jij zag dat je ouders door ruzie te maken problemen probeerden op te lossen, zal ook jij de neiging kunnen voelen om bij onrecht ruzie te gaan maken.

2. De tweede manier hoe ons verhaal over onszelf ontstaat is wat er vroeger tegen je is gezegd. De boodschap die mijn vader bijvoorbeeld altijd aan mij meegaf, is dat ik een moeilijk kind was. Dit heeft gemaakt dat ik me mijn leven lang moeilijk voelde en heel snel het gevoel had teveel te zijn of te veel ruimte in te nemen waardoor ik me kleiner ging maken dan ik was en dus niet mijn ware Zelf ging leven.

3. De derde manier hoe het verhaal over jezelf ontstaat is door ingrijpende gebeurtenissen en ervaringen. Je kan dit ook een stressinslag noemen of een trauma. Deze stressinslag slaat letterlijk in je hersenen in en kan je terug vinden op een hersenscan.
Door een trauma schiet een deel van je persoonlijkheid in de overlevingsstand waardoor die, als ze getriggerd wordt, je beperkt in je ontwikkeling en op den duur fysieke, mentale of emotionele klachten kan veroorzaken. Wat vervolgens ook weer een verhaal wordt over jezelf.

Verschil van interpretatie van ervaringen

Zoals ik in mijn inleiding al schreef word je niet geboren met je verhaal maar heb je die geleerd door je omgeving en ervaringen. Hoe jij je ervaringen beleeft is ook nog eens gekleurd door de manier hoe jij bent opgevoed en met welke ogen je dus de wereld bent gaan bekijken.

5 mensen kunnen dezelfde ervaring meemaken maar het toch ieder op hun eigen manier ervaren door een verschil van interpretatie (door vorige ervaringen), karakter en mindset door persoonlijke ontwikkeling.

Als je door je omgeving bent aangemoedigd en het gevoel hebt meegekregen dat je iets kan, zal je met een andere weerbaarheid op gebeurtenissen reageren dan wanneer je altijd afgekeurd bent en het gevoel hebt meegekregen dat het nooit goed genoeg was wat je doet.

Voorbij je verhaal en je overtuigingen

Nu je een beetje begint te begrijpen dat het meeste van je verhaal niet is wie je werkelijk bent, is de volgende stap om voorbij je verhaal te leren kijken.

De volgende 4 stappen kunnen je helpen om uit de identificatie te komen van jouw verhaal en hier nieuwe keuzes in te gaan maken die resoneren met je zuivere zelf.

Gaan waarnemen dat jij niet je verhaal bent maar het hebt aangeleerd.

Weten dat de gedachte die jij denkt over jezelf, de ander of een situatie pas waar wordt als jij die gelooft.

Bewust worden van hoe een gedachte je laat voelen.
De regel globaal uitgelegd is: Als een gedachte je rot laat voelen is het niet waar. Je gevoel communiceert met jou via je emotie dat je uit aligment bent met wie je werkelijk bent door middel van je emoties.
Als een gedachte je licht/goed laat voelen dan is er dus resonantie en klopt zij voor jou.

Vrijheid creëren door te weten dat jij zelf kan kiezen of je de gedachte die je nu denkt nog langer wilt geloven.
Dient jouw verhaal je?
Is dat de richting waar je heen wilt bewegen?
Maakt je verhaal je succesvol?
Maakt jouw verhaal je beter?

Contact maken met wie je werkelijk bent

Als jij durft te gaan kijken naar wie jij bent voorbij je verhaal dan ga je contact leren maken met wie je werkelijk bent. Daar vind jij je VRIJE Zelf. De persoon voorbij alle geautomatiseerde programmeringen en overtuigingen in je onderbewuste die 95% van je handelen bepaalt.

Wie jij werkelijk bent heeft haar eigen talent.
Je wordt wie jij bent als je contact gaat maken met waar jij voor ontworpen bent hier op aarde.
Wat is jouw missie?
Wat is de energie die door jou heen wil bewegen?

Om hier meer helderheid in te krijgen en belemmerende patronen, gewoontes, overtuigingen, ervaringen of trauma’s op te ruimen heb ik de Terra Voice – Total Healing Trajecten op maat ontwikkeld. Via een afgestemd, op maat gemaakt traject krijg je een totaalaanbod aangeboden dat jou ondersteunt alles op te ruimen wat jou in de weg staat om voor je ware potentieel te gaan. Want verdorie, je bent niet voor niks hier op aarde!
JIJ DOET ER TOE! Het is genoeg geweest om je nog langer kleiner te maken dan je bent of niet te doen waar je werkelijk blij van wordt, of je eindelijk eens fysiek of mentaal, goed in je vel je te voelen zitten, vind jij ook niet?!

Als jij er klaar voor bent om echt de next level in je persoonlijke ontwikkeling aan te gaan, als jij definitief al die saboteurs en negatieve verhalen en overtuigingen in je hoofd wilt opruimen en wilt gaan voor wie je ECHT bent, dan zou ik zeggen: maak een afspraak voor een gratis online kennismakingsgesprek. Misschien gaat je leven dan eindelijk ZIJN waar je hart altijd naar heeft verlangd en ergens wist dat het er in zat. Gezond, volmaakt en heel!

Meer weten? https://terravoice-totalhealing.nl/total-healing-trajecten/
Meteen een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Klik hier.

Laten we het leven weer gaan vieren door zelf te gaan kiezen voor wie jij werkelijk bent. Voorbij je verhaal…. Thuiskomen in je vrije zelf.

Liefdevolle hartgroet,

Gelinde Hengst
Terra Voice Total Healing